Vabilo na 4. sejo Sveta invalidov MOM
vodoravna delilna črta


Vabimo Vas na 4. sejo Sveta invalidov, ki bo v torek, 31.8.2010 ob 13. uri v veliki dvorani Doma invalidskih društev v Trubarjevi ulici 15.

 

 

Dopustni dnevi se počasi iztekajo in polni elana vstopamo v aktivne jesenske mesece. Na seji želimo z Vami izmenjati ideje in mnenja s poudarkom na sledečih prihajajočih dogodkih in aktivnostih:

 

 

 

1.       Dan mobilnosti invalidov 2010

 

20.9.2010 bomo v okviru Evropskega tedna mobilnosti prisotni na Trgu Svobode. Na seji bo tekla beseda o izvedbi že oblikovanega programa.

 

 

2.       Kulturni večer invalidskih društev

 

Kulturni večer bo v duhu druženja in zahvale donatorjem za občinsko dvigalo organiziran predvidoma v četrtek 16.9.2010 v dvorani RTS. Na seji bo tekla beseda o organizaciji večera, zlasti o oblikovanju programa in njegovi izvedbi.

 

 

3.       Posvet o zaposlovanju invalidov v Mariboru

 

Dolgo pričakovani posvet o zaposlovanju invalidov se bliža. Ob vsebinski in organizacijski podpori predstavnic Zavoda RS za zaposlovanje in Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča bo predvidoma realiziran v oktobru 2010. Dobrodošli s predlogi in podporo v organizaciji dogodka.

 

 

4.       Izobraževanje občinskih in upravnih delavcev

 

Večkrat se je izkazalo, da uslužbenci občinskih in upravnih služb, ki imajo redno opravka s strankami, potrebujejo nekaj osnovnega znanja, da bi se lažje znašli v stiku s slepimi in slabovidnimi ter gluhimi in naglušnimi osebami. MDSS Maribor in DGNP  bosta v septembru in oktobru 2010 izvedla dva osredotočena seminarja »Stik s slepimi in slabovidnimi osebami v javnih službah« ter »Stik z gluhimi in naglušnimi osebami v javnih službah«. Program  obeh seminarjev je že v pripravi.

 

 

5.       Drugo

 

 

Vabljeni, da nadaljujemo začete aktivnosti k uresničevanju akcijskega načrta!

 

 


vodoravna delilna črta