Sestanek s člani svetniške skupine LPR
vodoravna delilna črta


Danes, v petek, 27. avgusta 2010, ob 12.30 je župan Mestne občine Maribor Franc Kangler v kabinetu sprejel člane svetniške skupine Liste za pravičnost in razvoj, in sicer Stojana Auerja, Primoža Juharta, Simona Žuniča in Majo Krajnc Ružič, v zvezi z njihovo pobudo za razpis referenduma o najemni pogodbi za Center uprizoritvenih umetnosti Maribor. Ob tej priložnosti je Stojan Auer župana obvestil o zbiranju podpisov za razpis referenduma. Na podlagi mnenja Službe Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko, v katerem so zapisali, da o najemni pogodbi ni mogoče zakonito razpisati svetovalnega referenduma, je župan predstavnike svetniške skupine LPR obvestil, da ni pravnih podlag za razpis le-tega.

Navedenemu sestanku je sledil posvet z vodji klubov svetnikov Mestnega sveta MOM (SD, SDS, LDS, Lipa, SMS – Zeleni Evrope, NSi, SLS, klub Samostojni svetniki, DeSUS in LPR), na katerem so vsi, razen LPR, nasprotovali razpisu referenduma oz. niso podprli navedenega predloga svetniške skupine.

Župan Franc Kangler se je obvezal, da bo člane nadzornega odbora MOM pozval, da se opredelijo glede predlagane vsebine najemne pogodbe za CEUM, ki je bila obravnavana na 16. korespondenčni seji. Še enkrat je poudaril, da referendumu ne nasprotuje, vendar v navedenem primeru niso izpolnjeni zakonski pogoji za razpis le-tega.


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Odgovor Službe Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko
vodoravna delilna črta