Arboristka Tanja Grmovšek dobitnica prestižne mednarodne nagrade 'True Proffesional of Arboriculure'
vodoravna delilna črta


Arboristka Tanja Grmovšek, lastnica podjetja Nega dreves ARBORIST in svetovalka Mestne občine Maribor pri urejanju in negi dreves, je dobitnica letošnje prestižne mednarodne nagrade »True Proffesional of Arboriculure« mednarodne zveze arboristov (ISA) in častna gostja na 86. mednarodnem kongresu arboristov, ki se letos odvija v Chicagu. Kot ena izmed petih letošnjih nagrajencev, za katere menijo, da najbolje predstavljajo stroko in poslanstvo te mednarodne organizacije s svojim delom na strokovnem področju arboristike, je včeraj, v ponedeljek, 26. julija 2010, prejela priznanje na slavnostni otvoritvi kongresa.

 

Arborist z opravljenim mednarodnim certifikatom ISA je lahko nominiran in na podlagi svojega preteklega strokovnega dela in dosežkov tudi izbran za naziv »True Proffesional of Arboriculure«, ki ga izbere elitna skupina strokovnjakov na področju arboristike. Tanja Grmovšek je že v preteklem letu dobila priznanje kot »nominiranec« za omenjen naziv. »Glede na to, da so dosedanji prejemniki nagrade sami 'stari mački', z več desetletno prakso, za katerimi se nahajajo velika podjetja, velika mesta, utečena praksa in podpora okolja, sem bila še toliko bolj presenečena nad mojim imenovanjem. Veličino tega naziva in časti, da so za takšno odgovorno nalogo - predstavnika dobre sodobne arboristične stroke izbrali tudi mene, iz 'majhne' Slovenije, bom verjetno dojela enkrat kasneje,« je povedala Tanja Grmovšek, ki si prizadeva izobraziti Slovence, občine in podjetja o primerni negi dreves.

 

Mestna občina Maribor izreka iskrene čestitke Tanji Grmovšek za prestižno mednarodno nagrado »True Proffesional of Arboriculure«.

 


vodoravna delilna črta