Športne igre invalidov Maribora
vodoravna delilna črta


Svet invalidov Mestne občine Maribor je v petek, 28. maja 2010, s pričetkom ob 13. uri v sodelovanju z mariborskimi invalidskimi društvi priredil »ŠPORTNE IGRE INVALIDOV MARIBORA«.

 

Člani devetih invalidskih društev iz Maribora so se na prizoriščih v Ledni dvorani, Dvorani Tabor in gostišču Taborka pomerili v pikadu, šahu, kegljanju, ruskem kegljanju, namiznem tenisu, malem nogometu, ulični košarki na vozičku in metanju na koš, dogajanje pa so popestrili še varovanci društva Sožitje s plesom ter ženski pevski zbor Društva invalidov Maribor s pevskim nastopom. Ob otvoritvi iger sta več kot 200 udeležencev nagovorila podžupan Mestne občine Maribor gospod Rok Peče in predsednica Sveta invalidov Mestne občine Maribor Nataša Rebernik.

Zaključek iger je bil v znamenju druženja in podelitve kar 35 pokalov. Četudi je dan minil v tekmovalnem duhu, je bil poudarek na druženju invalidskih organizacij in njihovih članov. V Svetu invalidov smo si igre namreč zamislili z namenom ustvariti povezujoče vzdušje, ki se najlažje splete skozi druženje in šport ter tako seje seme za nadaljnje sodelovanje in boljšo prihodnost invalidov mesta Maribor.

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  Športne igre invalidov Maribora - poročilo
vodoravna delilna črta