Vabilo na prevzem novih avtobusov
vodoravna delilna črta


V ponedeljek, 31. maja 2010, ob 12. uri na Trgu svobode, Maribor
.

 

 

Vabimo vas na prevzem petih novih avtobusov znamke Mercedes – Conecto za mestni avtobusni promet, ki ga v koncesiji izvaja Veolia Transport Štajerska. Na prevzemu, ki bo v ponedeljek, 31. maja 2010, ob 12. uri na Trgu svobode v Mariboru, bosta prisotna župan Mestne občine Maribor Franc Kangler in predsednik uprave družbe Veolia Transport Štajerska Bo Karlsson.

 

Avtobusi, ki smo jih naročili v mesecu decembru 2009, so bili izdelani v Mercedesovi tovarni v Turčiji. Izdelani so po Evropskih standardih z upoštevanjem vseh EU direktiv, najpomembnejša je izvedba pogonskega agregata – motorja, ki je v Euro 5 izvedbi s sistemom EEV, ki minimizira emisije in število prašnih delcev v prostor. Mesto Maribor je obremenjeno s prašnimi delci, zato je Mestna občina Maribor z nabavo ekološko ustreznih vozil za javni potniški promet naredila korak k bolj ekološki prihodnosti. To bo tudi iztočnica za razpis novega koncesijskega obdobja v letu 2011.

 

Avtobusi so t.i. nizkopodne izvedbe z nagibnim  sistemom, ki omogoča vstopanje invalidom na vozičkih ali mamicam z otroškimi vozički. Notranjost potniškega prostora je v eni ravnini – brez vmesnih stopnic, kar je zelo pomembno za ljudi z omejenimi gibalnimi sposobnostmi. Na avtobusih so sedeži posebej prilagojeni starejšim in invalidom, saj je omogočeno varno sedenje z dodatnimi oprijemi in najavljanje želenega izstopanja iz samega sedišča. Avtobusi so v celoti klimatizirani in imajo nameščene elektronske smerne table.

 

 

Vsem uporabnikom želimo varno in prijetno vožnjo z novimi avtobusi.

 

 

Vljudno vabljeni!

 


vodoravna delilna črta