Razstava na prostem »Klimatske spremembe«
vodoravna delilna črta


Na Trgu generala Maistra v Mariboru bo od 31. maja do 11. junija 2010 na ogled razstava 'Klimatske spremembe', ki jo je pripravilo Veleposlaništvo Švice v Sloveniji v sodelovanju z Mestno občino Maribor.

 

Razstavo je zasnovalo Veleposlaništvo Švice v Washingtonu, od koder je odpotovala po svetu; nazadnje je bila postavljena v Ljubljani. Obsega 9 plakatov s fotografijami, grafi in statističnimi podatki.

Rdeča nit razstave je 'Podnebna pot', ki bo obiskovalce popeljala skozi celoten potek globalnega segrevanja, nazorno predstavila vzroke zanj in tudi njegove posledice, ki močno ogrožajo naše življenje, naravo in obstoj planeta Zemlja; podani pa bodo tudi predlogi rešitev problema globalnega segrevanja in njegovih vplivov, ki jih ponujajo švicarski okoljevarstveni znanstveniki.

Švica kot ena vodilnih svetovnih držav v znanosti, raziskovanju in tehnologiji na področju okoljevarstva pri obravnavi ključnih globalnih tem, kamor spadajo tudi klimatske spremembe, z razvijanjem novih znanstvenih rešitev učinkovito posega na področje reševanja težav globalnega segrevanja in pri tem nemalokrat postavlja tudi globalne trende.

 

Razstava poleg tega, da opozarja na ogroženost življenja na Zemlji, spodbuja slehernega posameznika, da s svojimi lastnimi okoljevarstvenimi aktivnostmi postane podnebni junak. V petek, 4. junija 2010, v sklopu svetovnega dneva okolja (5. junij) se bodo obiskovalci lahko preizkusili v reševanju okoljevarstvenega kviza in si priigrali lepe nagrade. Kviz bo potekal od 10. do 12. ure.

 

Več informacij:

Veleposlaništvo Švice v Ljubljani, Eva Grešak, tel.: 01 200 86 51,  

e-pošta: eva.gresak@eda.admin.ch

 

 

 


vodoravna delilna črta