Vabilo na Otroško varnostno olimpijado
vodoravna delilna črta
5.5.2010


V četrtek, 6. maja 2010, ob 8. uri pred OŠ Franca Rozmana Staneta, Kersnikova 10, Maribor in

 

v torek, 11. maja 2010, pred OŠ Ludvika Pliberška, Lackova cesta 4, Maribor.

 


Policijska uprava Maribor že peto leto zapored organizira Otroško varnostno olimpijado, pri kateri sodeluje tudi Varnostni sosvet Mestne občine Maribor. Tekmujejo ekipe iz 38 občin iz območja Podravja. V finale so se po dveh predtekmovanjih uvrstile ekipe OŠ Kungota 4.b, Volkschule Brunnsee, OŠ Sveta Trojica, OŠ Kungota 4.a, Oš Sladki vrh, OŠ Gorišnica, OŠ Miklavž pri Ormožu - podružnica Kog in OŠ Ormož.

 

 

Vabimo vas na 3. predtekmovanje, ki bo v četrtek, 6. maja 2010, ob 8. uri pred Osnovno šolo Franca Rozmana Staneta v Mariboru. Sodelovali bodo učenci osnovnih šol Duplek, Duplek – podružnica Dvorjane in Zgornji Duplek, Korena, bratov Polančičev, Kamnica, Malečnik, Prežihovega Voranca, Selnica ob Dravi, Janka Glazerja Ruše, Lovrenc na Pohorju, Franca Rozmana Staneta in Franca Rozmana Staneta – podružnica Košaki. V okviru prireditve bo prva postava NK Maribor, lanskih državnih prvakov, odigrala prijateljsko tekmo z ekipo učencev OŠ Franca Rozmana Staneta.

 

 

4. predtekmovanje bo v torek, 11. maja 2010, pred Osnovno šolo Ludvika Pliberška v Mariboru. V okviru prireditve bo ob 10.30 potekala svečana seja Varnostnega sosveta Mestne občine Maribor ob 10. obletnici delovanja. V počastitev jubilejne obletnice se bodo seje udeležili generalni direktor policije gospod Janko Goršek in dr. Miroslav Žaberl, generalni direktor Direktorata za policijo in druge varnostne naloge.

 

 

Namen projekta Otroška varnostna olimpijada je, da otroci skozi igro in s skupinskim delom spoznajo nekatere najpogostejše elemente nevarnosti. Naučijo se ravnati samozaščitno in kako je potrebno ukrepati v različnih nevarnih situacijah ali nesrečah. Učenci ne pokažejo samo znanja o varnosti in zaščiti, ampak tudi spretnost in timsko delo. V ospredju nikakor ni tekmovalnost, temveč s pomočjo igre in zabave naučiti se čim več o samozaščiti. Tekmovanje je sestavljeno iz uporabnih nalog, ob katerih učenci odgovarjajo na vprašanja, prirejena njihovi starosti.

 

 

 

Pri organizaciji sodelujejo tudi Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, izpostavi Ptuj in Maribor, Slovenska vojska, Carinski urad Maribor, Gasilska zveza Slovenije in prostovoljna gasilska društva, Javni zavod za zaščitno in požarno reševanje Maribor, Direkcija Republike Slovenije za ceste, zdravstvena domova v Mariboru in na Ptuju s službama za nujno medicinsko pomoč, AMZS – Tehnična baza Maribor, Medobčinsko redarstvo, Letalski center Maribor, Zavod Republike Slovenije za šolstvo, območna enota Maribor in komisije oz. sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občin Podravja. Več informacij o otroški varnostni olimpijadi je moč dobiti na spletni strani: http://www.otroska-varnostna-olimpijada.com/

 

 

 

Finalna prireditev Otroške varnostne olimpijade bo potekala v četrtek, 3. junija 2010, v Sladkem Vrhu.

 

 

Vljudno vabljeni!

 

 


vodoravna delilna črta