Vabilo na predstavitveno delavnico okoljskih nevladnih organizacij
vodoravna delilna črta
19.4.2010


V torek, 20. aprila 2010, ob 10. uri v Dvorani generala Rudolfa Maistra, v prostorih Mestne občine Maribor, Ul. heroja Staneta 1, Maribor.

 


Vabimo vas na predstavitveno delavnico okoljskih nevladnih organizacij v zvezi s sofinanciranjem programov varstva okolja in ohranjanja narave, ki bo potekala v torek, 20. aprila 2010, ob 10. uri v Dvorani generala Rudolfa Maistra, v prostorih Mestne občine Maribor, Ul. heroja Staneta 1, Maribor. Delavnica bo trajala predvidoma do 13. ure.

Mestna občina Maribor (MOM) kot edina občina v Sloveniji že od leta 2003 sofinancira delovanje nevladnih organizacij, ki delujejo na področju varstva okolja in ohranjanja narave. To je po Občinskem programu varstva okolja za obdobje 2008-2013 tudi eden od ukrepov za boljše okoljsko informiranje in ozaveščanje.

 

V letu 2009 je v omenjenem programu sodelovalo 11 nevladnih organizacij: Ribiška družina Maribor, Zveza prijateljev mladine Maribor, Slovensko združenje za ekološko kmetovanje SV Slovenije, Podravsko gozdarsko društvo, Društvo gradbenih inženirjev in tehnikov Maribor, Mladinski center Osmica, Forum za Pohorje, Gobarsko društvo Lisička, Slovensko združenje za integrirano in ekološko pridelavo zelenjave, Slovensko društvo za vode Drava in Društvo za pomoč staršem Štorklja. Predstavile bodo svoje delovanje, s poudarkom na lanskoletnih okoljskih projektih, ki so bili sofinancirani s strani MOM.

 

Namen delavnice je združiti moči v skrbi za naše okolje in začrtati uresničevanje nadaljnjih okoljskih projektov. Prav tako pa jim bomo predstavili tudi naša pričakovanja oziroma usmeritve v zvezi z letošnjim razpisom.

 

 

 

 

 


vodoravna delilna črta