Podelitev Glazerjeve nagrade in Glazerjevih listin za leto 2010
vodoravna delilna črta


Odbor za podelitev Glazerjevih nagrad je Glazerjevo nagrado za življenjsko delo za leto 2010 podelil opernemu solistu  Emilu Baroniku.

 

Glazerjeve nagrade, poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je večino svojega ustvarjalnega življenja preživel v Mariboru, so priznanja Mestne občine Maribor za življenjsko delo ali za posamične vrhunske dosežke na področju kulture. Vsako leto se lahko podelijo Glazerjeva nagrada za življenjsko delo ter največ tri Glazerjeve listine za pomembne dosežke v krajšem časovnem obdobju.

 

Na razpis za Glazerjevo nagrado in Glazerjeve listine v letu 2010, ki je bil objavljen 16. oktobra 2009 in odprt do 16. decembra 2009, je prispelo 27 predlogov z 18 predlaganimi kandidati, od tega 9 kandidatov za Glazerjevo listino in 9 kandidatov za Glazerjevo nagrado za življenjsko delo. Strokovne komisije so opravile izbor ter Odboru za podelitev Glazerjevih nagrad posredovale v odločanje več predlogov. Ta je na svoji seji 26. februarja 2010 izbral naslednje nagrajence:

 

Glazerjevo nagrado za življenjsko delo prejme v letu 2010 operni solist Emil Baronik .

 

Glazerjeve listine za dosežke na področju kulture v zadnjih dveh letih prejmejo:

·         Milada Kalezić, dramska igralka;

·         Danica Križanič Müller, pesnica;

·         Marko Naberšnik, filmski scenarist in režiser.

 

 

Podelitev Glazerjeve nagrade in Glazerjevih listin bo v ponedeljek, 22. marca 2010, ob 18. uri v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru.Vljudno vabljeni!

 

 

 


vodoravna delilna črta