Ekološka akcija Drava 2010
vodoravna delilna črta


Ob svetovnem dnevu voda, ki ga obeležujemo vsako leto 22. marca, podjetje Aquasystems želi opomniti na pomembnost varovanja naših voda in okolja, zato bo v sodelovanju s Potapljaškim društvom Maribor ponovno organiziralo Ekološko akcijo Drava 2010, ki bo potekala ob Vodnem stolpu na Lentu, v soboto, 20. marca 2010, med 11. in 15. uro.

 

Prireditev bo imela tudi izobraževalni značaj, saj bodo povabljene skupine, organizacije in društva predstavile vsaka svoj pogled na reko, ki teče skozi naše mesto. Urejeni bodo razstavni prostori z informatorji, ki bodo predstavljali svoje dejavnosti. Predvidevajo tudi tisk zloženke z informacijami o stanju reke Drave. Predstavili se bodo: Centralna čistilna naprava Maribor (Aquasystems), Podvodna Reševalna Služba Slovenije – Reševalna Postaja Maribor, Enota za reševanje na vodi pri Civilni Zaščiti Maribor, Rafting klub Maribor, otroške delavnice na temo reka Drava-MARS, Dravske Elektrarne, Mobilni ekološki laboratorij, splavarji, Kamniški gasilci, Gasilci poklicne enote, Henkel in Potapljaško društvo Maribor.

 

V okviru prireditve bodo organizirali Aquasystems ekološki tek pod geslom »Varujem Dravo, živim zDravo« za vse ljubitelje narave in gibanja v znak podpore ekološki akciji ter z željo poudariti sožitje našega mesta s tem pomembnim evropskim vodotokom. Na ta način želijo prispevati k stremljenju mestne oblasti, da se na nabrežju reke Drave, kot uvod v kulturni projekt EPK, pričnejo dogajati vsebine, ki mestu dajejo utrip.

 

Čiščenje struge reke Drave s strani mariborskih potapljačev je že tradicionalno, njihov namen je, da postane tradicionalen tudi ekološki tek ob reki Dravi, kot posvetilo temu pomembnemu in prepoznavnemu prostorskemu poudarku našega mesta, ki življenju v Mariboru lahko daje višjo kvaliteto bivanja in kot opomnik pomembnosti varovanja naših voda in okolja.

 

Tek je organiziran tudi kot medgeneracijsko druženje, saj se bo tekmovalo v treh starostnih kategorijah (mlajši, srednjih let, starejši) s prilagojeno dolžino teka.

 

Start in cilj teka bosta pod Titovim mostom, podelitev priznanj načrtujejo ob 14.30.

 


vodoravna delilna črta