Vabilo na vzgojno preventivno akcijo »PREVENTIVNI VIKEND« v Europarku
vodoravna delilna črta


Spoštovani!

 

 

Vabimo vas na vzgojno preventivno akcijo »PREVENTIVNI VIKEND«, ki je namenjena vsem udeležencem v prometu in bo potekala v soboto, 19. decembra 2009, in v nedeljo, 20. decembra 2009.

 

 

Vzgojno preventivna akcija bo potekala v organizaciji Varnostnega sosveta Mestne občine Maribor, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor, nakupovalnega središča Europark, Direkcije Republike Slovenije za ceste, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Policijske uprave Maribor.

 

 

Prevelika hitrost in alkohol sta najbolj pogosta vzroka prometnih nesreč s tragičnimi posledicami. Ker smo v veselem decembru in marsikdo pozabi na spoštovanje cestno prometnih predpisov in na previdno ravnanje v prometu, želimo z vzgojno preventivno akcijo opozoriti na nekaj osnovnih vidikov varnosti. V okviru preventivnega vikenda bodo lahko obiskovalci nakupovalnega centra EUROPARK preizkusili demo naprave Direkcije RS za ceste, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Policijske uprave Maribor :

 

-          posebna očala, s katerimi vidimo razliko med različnimi stopnjami alkoholiziranosti ter različnimi okoliščinami (nočna očala, tunelski vid);

 

-          tehtnice za prikaz naletne teže, ki nam povedo, koliko smo pri različnih hitrostih (30/50/90 km/h) v trenutku trka dejansko težki, oz. kakšne so sile, ki delujejo na človeka ob trku;

 

-          demo sedež, ki omogoča prikazovanje pravilne namestitve, pritrditve in uporabe otroških varnostnih sedežev;

 

-          preizkus sposobnosti obvladovanja motornega kolesa na simulatorju vožnje, ki izredno natančno prikaže realne situacije, s katerimi se vozniki dnevno srečujejo v cestnem prometu. Na simulatorju bo obiskovalce vodil, odgovarjal na vprašanja in nudil pomoč visoko strokovno usposobljen policist – motorist, inštruktor vožnje.

 

 

Aktivnosti v okviru preventivnega vikenda bodo potekale v soboto, 19. decembra 2009, od 11. do 19. ure, in v nedeljo, 20. decembra 2009, od 10. do 17. ure v nakupovalnem središču Europark, Pobreška 18, Maribor.

 

 

 

Vljudno vabljeni!

 

 

 

 

 


vodoravna delilna črta