Sprejem za prostovoljce
vodoravna delilna črta


Podžupan Mestne občine Maribor Rok Peče se je zahvalil prostovoljcem, ki v okviru Sveta za preventivo že vrsto let sodelujejo pri številnih aktivnostih.

 

Na sprejemu so bili prisotni člani ZŠAM Certus Maribor – Ivan HRASTNIK , Jože MOHORIČ, Jože RECEK, Vinko KALOH, Maks KUCHAR, Stanko POLIČ, Mirko STRNAD, Jože ŠNUT, Silvester PURGAJ, Branko ŠKERJANC, Leopold REIŠEL, Drago JERIČ, Mirko GAJZER, Anica PAJNKIHER, Mirko ZELENKO in Mladen RODEŠ; člani komisije za akcije pri SPV – Vinko VIRTNIK, Miro KOCBEK, Miro ŠEMRL, Janez GOLOB, Peter GABROVEC in Krsto BANOVIČ, dolgoletni predsednik SPV Alojz KREJAČ, nekdanja članica in namestnica predsednika SPV Erika STEFANCIOSA, prostovoljca v okviru projekta VAMOS Anja VREČKO in Boštjan SLANA ter vodja avtošole AMD TAM Maribor  Konrad VILČNIK.

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor je vključen v projekt VAMOS, katerega nosilec je Direkcija RS za ceste, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Cilj projekta je razvijanje in spodbujanje prostovoljnega dela na področju zagotavljanja večje prometne varnosti za šibkejše udeležence v prometu. Največ prostovoljnega dela je bilo opravljeno v okviru projekta Šolska prometna služba in v okviru akcije Varnost otrok na šolskih poteh. Prostovoljci so vključeni tudi v izvajanje vzgojno preventivnih akcij SPV. V letu 2009 je bilo opravljenih 2300 ur prostovoljnega dela.

 


vodoravna delilna črta