Aktivnosti Varnostnega sosveta v “veselem decembru”
vodoravna delilna črta


Člani Varnostnega sosveta MOM so na svoji 14. redni seji obravnavali problematiko alkohola in hitrosti v cestnem prometu. Po izčrpnem poročilu pripadnikov Policijske uprave Maribor o številu prometnih nesreč na območju PU Maribor zaradi vinjenih voznikov in prevelike hitrosti so člani sprejeli sklep, da nemudoma pričnejo z izvajanjem preventivnih akcij (v sodelovanju z republiškim Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu) na srednjih šolah. Vabilu k sodelovanju so se prijazno odzvali tudi v nakupovalnem središču Europark, kjer bo izveden t.im. vikend varne vožnje, ko bodo obiskovalcem na voljo najrazličnejši pripomočki in naprave za testiranje vozniških sposobnosti.

 

V okviru fundacije “Z glavo na zabavo” je na ŠTUKu potekala prireditev za okrog 1000 osnovnošolcev iz zadnje triade mariborskih osnovnih šol, na kateri animatorji promovirajo zdrav življenjski slog, aktivno preživljanje prostega časa, zabavo brez alkohola, tobaka in prepovedanih drog, ter hkrati opozarjajo, da alkohol in promet nikakor ne sodita skupaj.

 

V mesecu decembru bo v okviru Varnostnega sosveta potekala tudi akcija “Prazniki brez petard!”, katere cilj je omejiti uporabo nevarnih pirotehničnih izdelkov in posledično zmanjšati število poškodb zaradi uporabe le teh.

 


vodoravna delilna črta