Vabilo na prižiganje svečk ob Dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč
vodoravna delilna črta
12.11.2009


V soboto, 14. novembra 2009, od 17. ure do 18.30 na Slomškovem trgu, Maribor.
 


Vabimo vas, da se udeležite vzgojno preventivne akcije ob Dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, ki poteka v organizaciji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor v sodelovanju z Zavodom Varna pot. Akcija bo potekala v soboto, 14. novembra 2009, od 17. ure do 18.30 na Slomškovem trgu, Maribor.

 

 

PROGRAM:

 

17.00- 18.00 ure

·         Nagovor predstavnikov Mestne občine Maribor, PU Maribor, Direkcije RS za ceste, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor; 

·         Program učencev OŠ Prežihovega Voranca;

·         Zavod NAPREJ - predstavitev izkušnje žrtev prometnih nesreč in njihovih sorodnikov;

·         Nagovor predstavnikov verskih skupnosti.

 

 

18.00 uri

·         Prižiganje svečk na Slomškovem trgu

·         Maša za žrtve prometnih nesreč v stolni cerkvi

 

 

18.30   Zaključek akcije

 

Vse, ki jim ni vse eno, kaj se dogaja na naših cestah, vabimo, da se nam pridružijo v soboto 14. novembra 2009 na Slomškovem trgu in s prižiganjem svečk izrazijo solidarnost do žrtev prometnih nesreč in njihovih družin.

»V spomin in opomin«

 

 

Statistični kazalci umrlih na naših cestah se sicer izboljšujejo, kljub temu pa ne smemo pozabiti na žrtve prometnih nesreč in njihove bližnje, trajno poškodovane, katerim je prometna nesreča popolnoma spremenila življenje in druge, ki jih je prometna nesreča zaznamovala do konca življenja.

V letu 2007 je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) na podlagi Resolucije ZN 60/5 imenovala tretjo nedeljo v novembru za SVETOVNI DAN SPOMINA NA ŽRTVE PROMETNIH NESREČ. Skupni zavezi, da je potrebno storiti vse za preprečitev nadaljnjih tragičnih in nesmiselnih izgub življenj na cestah celotnega sveta, se je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Maribor tudi letos odločil, da sodeluje v akciji. V ta namen bomo v so organizaciji z Zavodom varna pot na Slomškovem trgu, v soboto 14. novembra 2009 med 17.  in 18. uro s prižiganjem svečk in krajšim vzporednim programom obeležili Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč ter okrepiti našo skupno zavezo, da je potrebno storiti vse za preprečitev nadaljnjih tragičnih in nesmiselnih izgub življenj na cestah celotnega sveta.

 

Vabimo vas, da se nam v soboto 14. novembra 2009 med 17.  in 18. uro pridružite na Slomškovem trgu pri prižiganju svečk.

 

 

Z dogodkom ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč želimo tudi v našem lokalnem prostoru opozoriti na bolečino, ki jo bližnjim, prijateljem, znancem in sodelavcem prizadenejo posledice prometnih nesreč.

Dogodek bo izraz solidarnosti in premisleka ob izgubi najdražjih sorodnikov, prijateljev in znancev in poziv vsem »Postanite odgovorni, strpni in umirjeni v prometu in ne spreminjajte lastnih in tujih življenj v trajno bolečino«.


vodoravna delilna črta