Šola za starše: »Kako pomagati otroku pri učenju?«
vodoravna delilna črta
3.11.2009


Vabljeni starši in ostali bližnji otrok med 6. in 15. letom starosti na informativni sestanek, ki bo v torek, 10.11.2009, ob 16:00 v prostorih MISC INFOPEKA.


Začarani krog učnih težav, ki pripeljejo do šolskega neuspeha, povzročajo pritiske in konflikte v družini in soli, poslabšanje odnosov s starši, čustvene probleme, socialno nezaželjene oblike vedenja, občutja nezmožnosti, nesposobnosti, slabo samopodobo, nedejavnost, depresivnost, izgubo volje do učenja, odpor do šole, izgubo energije v konfliktih s starši in učitelji, možne so neugodne posledice za nadaljnji psihosocialni razvoj in ovirane možnosti za nadaljnje šolanje in pridobitev primerne zaposlitve.

 

Starši so tisti, ki lahko v mnogih primerih pomagajo otroku preprečiti neugodne posledice šolskega neuspeha, vendar velikokrat ne vedo, kako.

 

Šola za starše: »Kako pomagati otroku pri učenju?«, ki jo izvaja zunanja strokovna sodelavka, mag. Alenka Barbirič, prof. def., ped.spec., bo potekala v obliki brezplačnih delavnic, kjer bodo starši dobili nasvete, kako pomagati otroku, da se nauči učiti, seznanjeni bodo z različnimi tehnikami, nasveti, vajami za večjo zbranost, boljše pomnenje, dobili bodo osnovne informacije o možnih oblikah pomoči oziroma, kje poiskati pomoč, ko otroka pestijo učne težave ter z načini, kako se otroci učijo in kako otroka motivirati za učenje, s poudarkom na krepitvi lastne stabilnosti pri usmerjanju otroka za šolsko delo.

 

Vabljeni starši in ostali bližnji otrok med 6. in 15. letom starosti na informativni sestanek, ki bo v torek, 10.11.2009, ob 16:00 v prostorih MISC INFOPEKA.

INFO: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob zeleznici 16, Maribor, tel. 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org, www.infopeka.org.

 

 


vodoravna delilna črta