Psihosocialna pomoč osebam in svojcem oseb z motnjo hranjenja
vodoravna delilna črta
3.11.2009


Informativni sestanek v letošnjem šolskem letu bo v ponedeljek, 09.11.2009 ob 16. uri v  prostorih MISC INFOPEKA.


Motnje hranjenja so v zadnjem času vse bolj pogost pojav med mladimi. Vzrokov za nastanek tovrstnih motenj je veliko, zato je pristop oziroma obravnava le-teh z integrativno terapijo, ki jo izvaja zunanja strokovna sodelavka, ga. Vasja Smole Dubrovnik, prof. def., psihoterapevtka, supervizorka integrativne geštalt psihoterapije, zelo primeren.


Cilji terapevtskega dela temeljijo na osebnostni rasti, razvijanju samopodobe, na oblikovanju identitete in so večplastni. Program temelji na doživljajskem aktiviranju, iskanju in najdenju smisla odprave motnje, resocializaciji, vzpostavljanju temeljnega zaupanja, ki je najpogosteje močno porušeno, razvijanju identitete ter osebnosti, in na skupinski dinamiki ter delu s starši.

 

V MISC INFOPEKA nudimo osebam, ki imajo motnje hranjenja, in njihovim svojcem ter ostalim bližnjim naslednje oblike pomoči:

 

·         možnost vključitve v Skupino za pomoč dekletom z motnjami hranjenja,

 

·         individualno svetovanje za tiste otroke in mladostnice/ke, ki se iz kakršnih koli razlogov ne želijo priključiti skupini,

 

·         individualno svetovanje za starše in ostale bližnje.

 

 

Otrokom in mladostnikom z motnjami hranjenja ter njihovim staršem ponujamo v prvi vrsti razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznajo, da s svojim problemom niso osamljeni. Prisotnost staršev, prijateljev, partnerjev, sodelavcev, profesorjev… in ostalih bližnjih osebe z motnjami hranjenja je zelo pomembna, saj so prav oni pomemben motivacijski dejavnik pri okrevanju osebe z motnjo hranjenja.

 

Informativni sestanek v letošnjem šolskem letu bo v ponedeljek, 09.11.2009 ob 16. uri v  prostorih MISC INFOPEKA.

 

INFO: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob zeleznici 16, Maribor, tel. 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org, www.infopeka.org.


vodoravna delilna črta