Vabilo na delavnico Trajnostni promet – upravljanje mobilnosti v mestih
vodoravna delilna črta
3.11.2009

V sredo, 4. novembra 2009, ob 15. uri v predavalnici A-101 na Fakulteti za gradbeništvo, Smetanova 17 v Mariboru.

 

 

Udeležence oktobrskega posveta o problematiki parkiranja v MOM vabimo na delavnico Trajnostni promet – upravljanje mobilnosti v mestih, ki jo pripravlja Mariborska kolesarska mreža skupaj s Fakulteto za gradbeništvo.

 

 

Delavnica bo v sredo, 4. novembra 2009, ob 15. uri v predavalnici A-101 na Fakulteti za gradbeništvo, Smetanova 17 v Mariboru.

 

 

Cilj delavnice je najti rešitve, ki bodo pripomogle k zmanjševanju potreb po vožnji z avtomobilom ter izboljšale pogoje za uporabo okolju in ljudem prijaznih oblik prevoza.

 

 

Delo bo potekalo v skupinah, udeleženci pa bodo poskušali odgovoriti na vprašanja, kot so: Kako pametno porazdeliti bivanjske potrebe v prostoru? S kakšnimi mobilnostnimi storitvami zmanjševati potrebe po uporabi avtomobilov? Kako vzpostavljati pogoje za masovno uporabo koles? Kakšne zahteve postaviti izvajalcem storitev javnega potniškega prometa? Na kakšen način zmanjševati potrebe po parkiranju? Kako zagotoviti trajnejšo komunikacijo in sodelovanje med ključnimi akterji na stanovanjskem ter prometnem področju?

 

 

Delavnica je lahko svojevrstna nadgradnja minulega posveta in hkrati odlična priložnost, da poglobimo sodelovanje ter začnemo prometno situacijo v Mariboru spreminjati na bolje.

 

 


vodoravna delilna črta