Vabilo na tek na Kalvarijo
vodoravna delilna črta
13.10.2009


TEK PO STOPNICAH NA KALVARIJO V PODPORO EVROPSKI  PRESTOLNICI KULTURE 2012 IN ZIMSKI UNIVERZIJADI 2013

V četrtek, 15. oktobra 2009, ob 17. uri pri stopnicah pod Kalvarijo, Maribor


Mestna občina Maribor, Urad za šport in ZDRAVA ZABAVA organizirata prireditev »Tek na Kalvarijo«, namenjeno podpori Evropski prestolnici kulture 2012 in Zimski univerzijadi 2013,  promociji zdravega načina življenja in zabave ter poživitvi mesta Maribor.

Poudarek je na druženju in zabavi, ne toliko na samem tekmovanju, zato je prireditev primerna za vse profile tekačev, od profesionalcev do priložnostnih rekreativcev. Dogodka se bodo udeležili številni znani Mariborčani in Mariborčanke ter medijske osebnosti, župan, podžupani, politiki, športniki, glasbeniki in umetniki.

 

 

Na Kalvarijo vodi več poti, ena izmed njih je iz neposredne bližine Zavoda Antona Martina Slomška, ki je poznana po 455 kamnitih stopnicah, ki so bile pred leti obnovljene, in so dober poligon za trening.

Kalvarija je 375m visok grič nad mestom Maribor, kjer stoji cerkev svete Barbare. Njen nastanek datira v leto 1683, ko so Mariborčani v zahvalo za prenehanje kuge, ki je takrat razsajala po mestu, speljali na Kalvarijo božjo pot in na vrhu hribčka zgradili cerkvico svete Barbare in Rozalije. Zaradi razraščenosti dreves je razgled izpred cerkvice zelo omejen, zato se je potrebno po gozdni stezi spustiti nekoliko nižje na pot, ki vodi med vinogradi. Od tu sem vam odpre veličasten pogled na mesto Maribor, na vzhodu se odpirajo Slovenske gorice in Dravsko polje, na jugu nas pozdravi mogočno Pohorje in na zahodu se odpira dolina reke Drave in razgibana pobočja Kozjaka.

 

Prireditev je edinstvena, saj se bo odvijala pod čarobno svetlobo bakel in reflektorjev, udeležba pa je seveda brezplačna. Za ogrevanje bomo poskrbeli s profesionalno tekalno stezo, ki jo bo najhitrejši potem odnesel domov. Za regeneracijo bo poskrbljeno s strani prikupnih maserk, hostes z energijskimi pijačami in tudi sadnimi prigrizki. Najbolj utrujeni se bodo lahko spočili v ogrevani »chill out zone« na prijetnih ležalnikih.

Za prijetno vzdušje bo poskrbljeno s strani animatorja, DJ-ja in bogatega spremljevalnega programa. Lahko pričakujemo kar nekaj znanih obrazov iz medijskega, športnega in glasbenega področja.

 

 

 

Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo se bo odvil v četrtek, 15. oktobra 2009, s pričetkom ob 17. uri pri stopnicah pod Kalvarijo.

 

 

V primeru slabega vremena se prireditev prestavi za en teden (22.10.2009)

 

 

 

Okvirni potek prireditve :

I.          17:00 Zbiranje prijav

II.         17:30 Začetek tekmovanja – posamični starti

III.         20:30 Razglasitev tekmovalcev in podelitev nagrad

 

V kolikor se na teku odločite za sodelovanje, je tekmovanje razdeljeno na več kategorij in sicer;

-    medijske osebnosti (kamor sodijo politiki, športniki, glasbeniki, umetniki,…),

-    ločene kategorije (moški, ženske).

 

 

Vabimo vas, da preživite z nami prijeten večer, se povzpnete na Kalvarijo ali pa se prireditve udeležite kot gledalec.

 

 

 


vodoravna delilna črta