Evropski teden mobilnosti
vodoravna delilna črta
21.9.2009


Evropski teden mobilnosti 2009 bo potekal od 16. do 22. septembra 2009.
 

 

Mestna občina Maribor že osmo leto zapored sodeluje v mednarodni akciji »Evropski teden mobilnosti«. Osrednja tema letošnjega tedna mobilnosti je »Dobra klima v mojem mestu«, ki opozarja na podnebne spremembe in na vse, kar ustvarja »klimo« mesta: kakovost zraka, hrup, prometna varnost, urejenost javnih površin, človeku prijazno življenje v mestih. Na Trgu svobode, Partizanski cesti/Svetozarevski ulici in Glavnem trgu bodo potekale številne prireditve, ki jih delno sofinancirata programa INTERREG IV C ter Inteligentna energija Evropa. Prireditve so namenjene vsem generacijam občanov, njihov cilj pa je dvig zavesti o možnosti  alternativnih prevoznih sredstev, ki so okolju bolj prijazni, kot so javni promet, kolesarjenje in pešačenje.

 

V času od 16. do 22. septembra 2009 bo popolna zapora prometa na Partizanski ceste od križišča s Titovo cesto do Svetozarevske ulice in na Svetozarevski ulici od Partizanske ceste do uvoza v Novo KBM. V območju popolne zapore bo prepovedan ves motorizirani promet. Na tem delu se bo izvajala večina prireditev.

 

 

Veolia Transport Štajerska obvešča potnike, da avtobusni postajališči Modna hiša in Večer v času zapore ne bosta v obratovanju. Nadomestno postajališče v smeri iz mesta bo na postajališču v pri City centru, v smeri v mesto pa na postajališču na Titovi cesti nasproti zdravstvenega doma. Dodatne informacije glede mestnega avtobusnega prevoza so dostopne na brezplačni telefonski številki 080 11 16. Stanovalce, voznike in potnike prosimo za razumevanje.

 

 

Delna prometna zapora bo veljala 19. 9. 2009 za naslednje ulice in most:

- STARI MOST;  

- KOROŠKA CESTA; od Glavnega trga do Strossmayerjeve ulice;

- ULICA KNEZA KOCLJA; od Glavnega trga do Svetozarevske ulice.

V zaprtem območju bo dovoljen promet: avtobusov, intervencije, vozil z dovolilnicami (za Območje za pešce), kolesarski in peš promet.

 

 

Na križišču Titova cesta\Ulica heroja Bračiča bo ob pričetku Evropskega tedna mobilnosti postavljeno začasno montažno krožišče, tako da bo možen prehod vozil iz Ulice heroja Bračiča na Titovo cesto v vse prometne smeri, kot to omogočajo pravila voženj v krožiščih.


Več o programu Evropskega tedna mobilnosti preberite tukaj.

 

 

 

 


vodoravna delilna črta