Festival plesa in glasbe na splavu v Mariboru
vodoravna delilna črta


Turistično društvo Maribor prireja v mesecu avgustu Festival plesa in glasbe. Ob sobotnih in/ali petkovih večerih s pričetkom ob 21.30 uri bodo Mariborčane in turiste med vožnjo s splavom po reki Dravi zabavale plesno glasbene skupine iz Slovenije in tujine s predstavitvijo glasbeno plesnih in etnoloških posebnosti različnih narodov.

Prizorišče dogajanja Festivala plesa in glasbe bo leseni splav na reki Dravi, ki ga Turistično društvo Maribor sicer uporablja za turistične vožnje po Dravi, s katerimi ohranja staro tradicijo splavarstva v Mariboru. Start večernih voženj bo na Lentu izpred Hiše Stare trte.

Prvič bo splav s kulturno zabavnim programom krenil že to soboto, 1. avgusta, ob 21.30 uri na Lentu izpred Hiše Stare trte. Tokrat bo skupina pod vodstvom Edite Čerče predstavila orientalsko glasbo in ples. V petek, 7.8, bodo na sporedu grški in zahodnoevropski plesi z glasbo skupine Mandala, v soboto, 15.8., indijski klasični plesi v izvedbi Lili Cvetko, nato pa predvidoma še afriški ritmi Maše Knez, ritmi salse, flamenka in bollywooda. Izvajalci bodo obiskovalce povabili tudi k sodelovanju, da se bodo lahko v kratkem času naučili osnovnih plesnih korakov.

»V poletnih mesecih, ko je klasičnih splavarskih voženj po Dravi nekoliko manj, smo se odločili ponuditi svež produkt namenjen tako domačinom kot turistom. Z novim in izvirnim prireditvenim in turističnim dogajanjem na Dravi želimo prekiniti poletno mrtvilo,« pojasnjuje predsednik društva Zlatko Jesenik.

Ob glasbeno-plesnih splavarjenjih so čez poletje na voljo tudi klasične vožnje s splavom od Koblarjevega zaliva do Lenta. Za skupine organizirajo vožnjo po želji, za posameznike pa so razpisane vožnje 30.7.  ob 16.00 uri, 29.8. ob 10.30 uri in 30.8. ob 9.30 uri. Cena klasične vožnje s splavom je 12 € na osebo, cena večera na splavu v okviru »Festival glasbe in plesa« pa 10 € na osebo. Informacije na www.maribor-pohorje.si, prijave na telefon 041 795 475 ali pred samo plovbo na splavu.

»Če se popeljemo z ladjico po Seni v Parizu in po Temzi v Londonu, zakaj se ne bi v Mariboru popeljali s splavom po Dravi? In če je to večerna vožnja ob glasbi in plesu je doživetje še toliko bolj privlačno!« dodaja mag. Vesna Male, vodja tržnega komuniciranja na Zavodu za turizem Maribor.

 

 

Dodatne informacije:

Zlatko Jesenik, vodja splavarjenja, predsednik Turističnega društva Maribor, T: 041 795 475

 

 

 


vodoravna delilna črta