S kočijo po Mariboru
vodoravna delilna črta


V Mariboru je ponovno pričela voziti kočija. Noni in Barson razveseljujeta Mariborčane in turiste  s pustolovščino po mestnih ulicah, parku in Lentu.


Vožnjo s kočijo je mogoče prilagoditi željam potnikov, a kočijaž Marko priporoča Nonijevo in Barsonovo pot. Nonijeva pot vodi na Tri ribnike; v uri krožne vožnje popelje kočija s Trga svobode do Treh ribnikov in krožno po promenadi mimo glasbenega paviljona in nato nazaj na Trg svobode. Na Barsonovi poti pa zakroži kočija v pol ure do Stare trte in nazaj.

Mestna pustolovščina s kočijo je na voljo od ponedeljka do sobote med 11. in 19. uro, v primeru slabega vremena in visokih temperatur pa kočija miruje. Kočijaž Marko je dosegljiv na Trgu svobode, kjer je izhodiščna točka vseh voženj, ali na telefonu 041 931 031. Cena vožnje s kočijo za maksimalno 5 oseb je 20 EUR za pol ure in 40 EUR za uro vožnje.

»Spoznavanje Maribora s kočije, pa tudi z vlakca Jurčka, s splava na reki Dravi ali iz pohorske gondole je privlačno doživetje tako za turiste kot Mariborčane. Mesto tako ne le da spoznavaš, ampak z vsemi čuti doživljaš. Ko se prepustiš konjema in vajetim kočijaža, se, posebej v prijetnem hladu parka, čas kar ustavi, preprosto uživaš. Več idej za preživljanje poletnih dni najdete na www.maribor-pohorje.si,« svetuje mag. Vesna Male, vodja tržnega komuniciranja na Zavodu za turizem Maribor.

 

 


Dodatne informacije:

mag. Vesna Male, vodja tržnega komuniciranja, T: (02) 234 66 05, E: vesna.male@maribor.si.

Marko Vujinić, kočijaž, T: 041 931 031.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


vodoravna delilna črta