Akcija risanja grafitov "Veselo na belo"
vodoravna delilna črta
18.6.2009

V soboto, 27. junija, s pričetkom ob 12. uri na ploščadi pred Kolosejem v Mariboru


Grafiti so zanimiva oblika ulične umetnosti (street art); so umetniški, estetski in subkulturni fenomen in so široko razširjeno popularno ustvarjanje, posebna oblika komuniciranja in politično delovanje.
V zahodnem svetu (vedno bolj tudi v Sloveniji) so grafite že prepoznali kot posebno obliko kreativnosti in ustvarjalnosti in čeprav so grafitarji vseskozi v navzkrižju z zakonom, počasi spreminjajo naše dojemanje pravice vsakega posameznika do dostopa do sredstev javnega komuniciranja.

Tudi mesto Maribor je na pragu tega dojemanja in grafite vedno bolj prepoznava kot umetniški in sporočilni dodatek v mestu, zlasti tam, kjer dolgočasni betonski zidovi mimoidočim ne dajejo posebnega užitka. Zato Varnostni sosvet Mestne občine Maribor v sodelovanju s Kolosejem Maribor in Zvezo prijateljev mladine Maribor organizira akcijo risanja grafitov »Veselo na belo«, v sklopu katere bodo mladi porisali steno pri Koloseju Maribor. Vse grafitarje vabimo, da se nam pridružijo pri akciji risanja grafitov, ki bo potekala v soboto, 27. junija, s pričetkom ob 12. uri na ploščadi pred Kolosejem v Mariboru. Do večernih ur bodo urbani umetniki ob zvokih rap in hip-hop glasbe spreminjali belo v veselo, v dogajanje pa se bodo vključili tudi druge vrste umetniki – skejterji.


Nagrade za udeležence grafitarske akcije so zelo privlačne in prav vsak udeleženec dobi 2 karti za kino v Koloseju.

Zmagovalec akcije risanja grafitov »Veselo na belo« bo za nagrado dobil najem apartmaja na Pohorju za 4-5 oseb, s kopanjem.

Ostale nagrade:
10 vstopnic za ogled nogometne tekme v Ljudskem vrtu

10x2 vstopnici za drsanje

15 kart za Pohorjet

4 karte za vožnjo z gondolo

10 kart za kopališče Mariborski otok

 

 


vodoravna delilna črta