Podelitev Glazerjevih nagrad 2008
vodoravna delilna črta
18.3.2008


Odbor za podelitev Glazerjevih nagrad je Glazerjevo nagrado za življensko delo za leto 2008 podelil akademskemu slikarju Zmagu Jeraju.

 

 

Glazerjeve nagrade, poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je večino svojega ustvarjalnega življenja preživel v Mariboru, so priznanja Mestne občine Maribor za življenjsko delo ali za posamične vrhunske dosežke na področju kulture. Vsako leto se lahko podelijo Glazerjeva nagrada za življenjsko delo ter tri Glazerjeve listine za pomembne dosežke v krajšem časovnem obdobju.Na razpis za Glazerjevo nagrado in Glazerjeve listine v letu 2008, ki je bil objavljen 26. oktobra 2007 in odprt do 17. decembra 2007, je prispelo 33 predlogov z 21 predlaganimi kandidati, od tega 12 kandidatov za Glazerjevo listino in 9 kandidatov za Glazerjevo nagrado za življenjsko delo. Strokovne komisije so opravile izbor ter Odboru za podelitev Glazerjevih nagrad posredovale v odločanje več predlogov. Ta je na svoji seji 26. februarja 2008 izbral naslednje nagrajence:

 

Glazerjevo nagrado za življenjsko delo prejme v letu 2008 akademski slikar Zmago Jeraj.

Glazerjeve listine za dosežke na področju kulture v zadnjih dveh ali treh letih prejmejo:

·         Irena Varga, dramska igralka

·         Edward Clug, plesalec in koreograf

·         dr. Dragan Potočnik, zgodovinar in literat

 

Podelitev Glazerjeve nagrade in Glazerjevih listin bo v sredo, 19. marca 2008, ob 20. uri v Veliki dvorani Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru.

 

 


vodoravna delilna črta