Sprejem za uspešni mariborski atletinji
vodoravna delilna črta
28.11.2007

Župan Mestne občine Maribor Franc KANGLER in podpredsednik Športne zveze Maribor Valter DOLEČEK sta danes priredila sprejem za uspešni mariborski atletinji Sonjo ROMAN in Danejo GRANDOVEC, članici Atletskega društva Maribor '98. Atletinji sta v letošnjem letu dosegli odlične rezultate na mednarodnih atletskih tekmovanjih.

Sonja Roman je bila udeleženka Evropskega prvenstva v dvorani v Birminghamu v dneh od 2. do 4. marca 2007 in udeleženka Svetovnega prvenstva v Osaki 2007. Romanova je v Birminghamu tekmovala v teku na 1500 m, kjer se je uvrstila v finale in osvojila 7. mesto, po času pa je dosegla tudi olimpijsko normo . Na svetovnem prvenstvu je osvojila 16. mesto. V letošnjem zimskem obdobju je atletinja izjemno napredovala in izboljšala svoje osebne rekorde, tako v dvorani, kot na prostem, iz olimpijskega leta 2004.
V mesecu januarju je bila nominirana za atletinjo meseca v Evropi. Po glasovanju je zasedla 7. mesto. Na evropski lestvici zaseda: v dvorani 5. mesto, na prostem 26. mesto, na svetovni lestvici v dvorani zaseda 5. mesto. Izpolnjeno ima tudi normo za OI v Pekingu.

Grandovec Daneja,  je bila udeleženka 23. svetovnega prvenstva v gorskih tekih v Švici.

Sprejema so se udeležili tudi podžupan Mestne občine Maribor Andrej Verlič, predsednik AD Maribor `98 Branko Žerak, predsednik SS Bojan Ogrinc, trener Igor Šalamun ter drugi gostje.
 


vodoravna delilna črta