IZ NOVINARSKE KONFERENCE: Sodelovanje podjetja Palfinger in Mestne občine Maribor pri reševanju aktualne problematike podjetja v okviru mariborskega gospodarstva
vodoravna delilna črta
29.11.2007

Danes sta župan Mestne občine Maribor Franc Kangler ter generalni direktor podjetja Palfinger Martin Zehnder  na skupni novinarski konferenci, ki je potekala na Mestni občini Maribor,  novinarjem predstavila, kako bo lokalna skupnost pomagala omenjenemu podjetju pri nadaljnjem razvoju in širitvi njenega obrata v Mariboru.

Franc Kangler je uvodoma poudaril, da si občina prizadeva v okviru svojih pristojnosti in zmožnosti pomagati vsakemu podjetju v mestu, še posebej pa tujim investitorjem, ki imajo interes po intenzivnem razvoju. Tako v konkretnem primeru občina podjetju pomaga pri  odprtih vprašanjih glede pridobitve dodatnih zemljišč, ki bodo omogočila nadaljnjo širitev kapacitet podjetja. Prav tako bo v bližnji prihodnosti na območju nekdanjega kopališča TAM nastal neke vrste poklicno izobraževalni center, ki bo predvsem namenjen za izobraževanje poklicnih profilov, ki jih mnoga podjetja v mestu potrebujejo a jih je ta trenutek premalo.
 
Martin Zehnder je v svoji predstavitvi podjetja podal informacijo, da je trenutno v mariborskem obratu podjetja Palfinger 500 zaposlenih, dodatno imajo še 130 zunanjih sodelavcev, do julija prihodnje leto pa bodo zaposlili še dodatnih 120 delavcev. Prepričani so, da so tržišča na vzhodu Evrope dovolj tržno zanimiva, zato ne bodo samo v Mariboru širili svojih kapacitet, temveč so kupili dodaten obrat tudi v sosednji Hrvaški. Zdi se jim zelo pomembno, da jim lokalna skupnost pri njihovih načrtih stoji ob strani, zato se zahvaljuje občini za vso podporo.
 
Na novinarski konferenci je poleg župana in generalnega direktorja sodeloval tudi vodja obrata podjetja Palfinger v Mariboru, Alfred Konrad.
 
Ob zaključku je župan izrazil zadovoljstvo, da se bo tudi podjetje Palfinger s svojim prispevkom pridružilo akciji Mestne občine Maribor »Darujmo s srcem«, ki poteka v teh dneh. Sredstva bodo namenjena socialno ogroženim.


vodoravna delilna črta