Odkritje temeljne plošče za Lutkovno gledališče Maribor
vodoravna delilna črta
11.10.2007

Odkritje temeljne plošče na Minoritskem samostanu za gradnjo novega Lutkovnega gledališča Maribor

V četrtek, 11. oktobra 2007, je pred Minoritskim samostanom v Mariboru potekala slovesnost ob odkritju temeljne plošče na Minoritskem samostanu za gradnjo novega Lutkovnega gledališča Maribor. Slavnostna govorca sta bila župan Mestne občine Maribor Franc Kangler in direktorica Lutkovnega gledališča Maribor Breda Varl.

Investitor projekta izgradnje Lutkovnega gledališča Maribor je Mestna občina Maribor. Po sanaciji Minoritskega samostana in izgradnji gledališča bo investici jo uporabljalo Lutkovno gledališče Maribor, ki bo tudi upravljavec objekta po dokončani investiciji.

Predmet investicijskega programa je obnova (sanacija) starega Minoritskega samostana in umestitev lutkovnega gledališča v ta prostor z izvedbo novogradnje (dograditev) potrebnih delov objekta.

Investicija bo zaključena predvidoma do septembra 2010, vrednost investicije pa je ocenjena na 9.865.958 EUR. Investici jo sofinancirata Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo iz kulturnega tolarja v skladu z zakonom o kulturnem tolarju. Mestna občina Maribor bo v letu 2008 s projektom kandidirala za sredstva »Evropskih strukturnih skladov za regionalni razvoj«.

I. fazo – gradbena dela bo izvedlo podjetje MTB - podjetje za inženiring, trgovino in storitve d.o.o.

 

 

 


vodoravna delilna črta