Jutri časopis "Maribor-Gradec: 20-let prijateljstva"
vodoravna delilna črta
27.6.2007

V četrtek, 28. junija, bodo vsa mariborska gospodinjstva prejela brezplačen časopis "Maribor-Gradec: 20 let prijateljstva"

Dan pred izidom skupnega časopisa "Maribor-Gradec: 20 let prijateljstva" sta bili v obeh mestih organizirani novinarski konferenci z zanimivim spremljevalnim programom. Gosti iz Gradca so se v Mariboru udeležili novinarske konference, se sprehodili po mestu, degustirali vino v Hiši Stare trte in si ogledali nastop folklorne skupine KUD Študent. Po dopoldanskem programu v Mariboru sta se obe delegaciji s skupnim avtobusom odpeljali v Gradec, kjer je bil svečani sprejem. Zaključek celodnevnega prijetnega druženja je bil z vpisom župana Mestne občine Maribor Franca Kanglerja v zlato knjigo deželne prestolnice Gradec.

Časopis, ki ga bodo jutri v poštne nabiralnike prejela vsa mariborska in graška gopsodinjstva, so pospremili številni ugledni gostje iz obeh mest. Župan Mestne občine Maribor Franc Kangler, župan deželne prestolnice Gradec mag. Siegfried Nagl, oba podpisnika Listine o prijateljstvu in sodelovanju iz leta 1987 - gospod Emil Tomažič, takratni predsednik skupščine občine Maribor in Alfred Stingl, takratni graški župan, Nje. eksc. Magdalena Tovornik, nekdanja predsednica skupščine občine Maribor, Borut Ambrožič, nekdanji predsednik sveta skupščine občine Maribor, Helmut Strobl iz graškega mestnega sveta in mnogi drugi, ki so soustvarjali 20 letno zgodovino partnerstva in prijateljstva.


vodoravna delilna črta