Četrti dan - Univerzijada 2011
vodoravna delilna črta
22.11.2006

Sprejem pri rektorju Univerze v Mariboru

Četrti dan obiska v Sloveniji in Mariboru je delegacijo mednarodne univerzitetne športne zveze sprejel rektor Univerze v Mariboru dr. Ivan Rozman. Izrazil je zadovoljstvo ob obisku delegacije v Mariboru in poudaril pomen univerzijade za razvoj mariborske in slovenskih univerz. Prorektor Univerze v Mariboru dr. Dušan Radonjič je gostom predstavil organiziranost Univerze v Mariboru in izpostavil pomembnost obveznih športnih programov za mariborske študente. Gostje so v organizirani športni vadbi v okviru univerze videli veliko prednosti za slovenske študente. 

Na novinarski konferenci na rektoratu Univerze v Mariboru so novinarjem spregovorili  rektor dr. Ivan Rozman, župan MOM Boris Sovič, novoizvoljeni župan MOM Franc Kangler, predsednik SUSA dr. Otmar Kugovnik in generalni sekretar FISU Roch Campana. Ocenili so, da so z obiskom zadovoljni, seveda pa je potrebno počakati na odločitev 16. januarja 2007 v Torinu. Novoizvoljeni župan mestne občine Maribor Franc Kangler je poudaril, da bo ob nastopu funkcije z vso resnostjo in odgovornostjo prevzel in vodil naprej zastavljeni projekt Univerzijada 2011.

Popoldne si bodo člani delegacije ogledali prireditev »Pozdrav festivala Lent Univerzijadi« na Trgu svobode. Ob 18. uri bo kulturno obarvani dogodek Šport in kultura v Kazinski dvorani v Mariboru. S tem se tudi zaključuje obisk delegacije mednarodne univerzitetne športne zveze pri nas.

 

 


vodoravna delilna črta