V nekdanjem Bobiju bo Turistično informacijski center Maribor
vodoravna delilna črta
21.6.2006

Turisti bodo lahko informacije o mestu dobili v samem središču.

Danes sta župan Mestne občine Maribor Boris Sovič in direktor Zavoda za turizem Maribor slovesno predala namenu novi Turistično informacijski center Maribor v prostorih nekdanjega Bobi bara.

Mestna občina Maribor je z obnovitvenimi deli v Bobiju pričela v drugi polovici oktobra lani. Najprej so bila opravljena gradbeno obrtniška dela, ki so zajemala obnovo strešne kritine, obnovo oziroma zamenjavo vseh steklenih površin, obnovo instalacij – elektroinstalacij in obnovo tlakov.

Februarja letos se je začel postopek izbire izvajalca za izdelavo in montažo opreme. Dela so bila zaključena v maju. Vrednost gradbeno-obrtniških del in opreme znaša skupno 24.901.110,00 tolarjev.

V novem Turistično informacijskem centru Maribor (TIC Maribor) je na voljo širok nabor informacijsko promocijskih materialov s celotnega Turističnega območja Pohorje. Informatorji posredujejo turistične informacije in nasvete, v sliki pa je predstavljena destinacija Maribor-Pohorje tudi na velikem zaslonu. Organizirajo vodene oglede mesta in okolice, preko sodobnega rezervacijskega sistema lahko rezervirajo prenočišča ter splavarjenje po Dravi. Na prodaj so turistični spominki: majice, kape, ovratni trakovi, razglednice, magnetki, obeski, keramični izdelki, borovničevec in izbrana vina mariborskega vinorodnega okoliša, zemljevidi in vrsta publikacij.

TIC Maribor je odslej odprt od ponedeljka od petka od 9.00 do 19.00 ure, ob sobotah od 9.00 do 17.00 ure, ob nedeljah 9.00 do 12.00 ure. Kontakti: TIC Maribor, Partizanska 6a, Maribor, telefon: (0)2 234 66 11, faks: (0)2 234 66 13, e-pošta: tic@maribor.si, internet: www.maribor-tourism.si, www.pohorje.si.

Novi TIC Maribor bo s centralno lokacijo, z daljšim delovnim časom in bogatejšim naborom informativno promocijskih materialov kakovostneje zadovoljeval potrebe turistov, ki v vse večjem številu obiskujejo Maribor, hkrati pa na stežaj odpira vrata tudi domačinom, da svoje mesto bolje spoznajo.


vodoravna delilna črta