Znani so Glazerjevi nagrajenci za leto 2006
vodoravna delilna črta
7.3.2006

Glazerjevo nagrado za življenjsko delo prejme Tone Partljič.

Glazerjeve nagrade, poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je večino svojega ustvarjalnega življenja preživel v Mariboru, so priznanja Mestne občine Maribor za življenjsko delo ali za posamične vrhunske dosežke na področju kulture. Vsako leto se lahko podelijo Glazerjeva nagrada za življenjsko delo ter tri Glazerjeve listine za pomembne dosežke v krajšem časovnem obdobju.

Na razpis za podelitev Glazerjevih nagrad za leto 2006, ki je bil objavljen 24. oktobra 2005 in odprt do 19. decembra 2005, je prispelo 32 predlogov s 24 predlaganimi kandidati, od tega 17 kandidatov za Glazerjevo listino in 7 kandidatov za Glazerjevo nagrado za življenjsko delo. Strokovne komisije so opravile izbor ter Odboru za podelitev Glazerjevih nagrad posredovale v odločanje več predlogov. Ta je na svoji seji 16. februarja 2006 izbral naslednje nagrajence:

Glazerjevo nagrado za življenjsko delo prejme v letu 2006 pisatelj, dramatik in kulturni delavec Tone Partljič.

Glazerjeve listine za dosežke na področju kulture v zadnjih dveh letih prejmejo:
• Anton Bogov, baletni solist
• Borut Gombač, pesnik in pisatelj
• Bojan Labovič, filmski in televizijski režiser

Podelitev Glazerjeve nagrade in Glazerjevih listin bo v torek, 21. marca 2006, ob 20. uri v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru.


vodoravna delilna črta