Zanimiv in pester praznični december
vodoravna delilna črta
2.12.2005

Ob iztekajočem se letu bo v Mariboru organiziran mesec prireditev, ki jih bodo organizirale različne organizacije in ustanove in tako poskrbele za praznično vzdušje. 

Že nekaj let se s slavnostnim prižigom luči na predvečer Miklavža, 5. decembra, začenjajo prireditve v prazničnem decembru. Slavnostna prireditev bo na Maistrovem trgu, ki bo letos prvič okrašen z lampijončki, nastalimi s sodelovanjem Javnega gospodarskega Zavoda za turizem Maribor, Umetnostno galerijo (pod umetniškim vodstvom arhitektov, ki z njo sodelujeta), ter nekaterih vrtcev, osnovnih in srednjih šol.

Slavnostna krasitev mesta se je začela že v začetku novembra. Mesto bo krasilo 525 različnih okraskov, okrašenih bo 11 smrek ter 30 drugih dreves v mestu in okolici, osvetljenih bo okoli 20 zgradb v mestnem jedru in vsi štirje mostovi preko Drave. Okrašenih bo vseh 50 enot vrtcev v Mariboru in okolici. Novost v letošnjem letu je krasitev Piramide z drobnimi lučkami v obliki smreke ter krasitev Starega mostu in dela Glavnega trga z ledenimi šopki. Na Titovem mostu bodo nameščene padajoče zvezde, Maistrov trg pa bo letos krasilo 120 lampijončkov. Za krasitev mesta v prazničnem decembru je v proračunu namenjenih okoli 15 mio tolarjev.

Zavod za šport Maribor in Športna zveza Maribor sta tudi letos omogočila postavitev montažnega drsališča na Trgu svobode. Otvoritev montažnega drsališča bo 5. decembra 2005 in bo vsak dan od 10.00 do 22.00 ure brezplačno namenjeno občanom in občankam ter vsem obiskovalcem mesta. Pripravljeni bodo spremljajoči programi, urejena pa bo tudi odplačna izposoja drsalk. Montažno drsališče bo obratovalo do 5. marca 2006.

V letošnjem letu bo nekaj novosti pripravil tudi Javni gospodarski zavod za turizem Maribor. Sejem v decembru bo vsake tri dni pred prazniki (Miklavž, božič, novo leto), na njem pa se bodo predstavljali mojstri domačih in umetnostnih obrti iz vse Slovenije. Kakor vsako leto, bo tudi letos organizirano silvestrovanje na Glavnem trgu.

Že tretje leto pa teče akcija Zavoda za šport in Športne zveze Maribor »Otroška športna zima Maribora«, ki je namenjena učenkam in učencem mariborskih osnovnih šol za obogatitev prostega časa s športom. Z nakupom kartice ugodnosti lahko po znižanih cenah ob določenih dneh, ki so navedene na prijavnici, smučajo na Mariborskem in Areškem Pohorju, plavajo v kopališču Pristan ter drsajo v Ledni dvorani. Otroška športna zima se prične 5. decembra in zaključi 5. marca 2006.

Zveza prijateljev mladine Maribor bo 10. decembra organizirala prihod Dedka Mraza s Pohorja na Snežni stadion. Dedek Mraz bo v mestu ostal do 28. decembra, medtem pa bo obiskoval vrtce, osnovne šole in še sprehajal po mestnih ulicah. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


vodoravna delilna črta