Podelitev eko zastav
vodoravna delilna črta
5.6.2003

Program dejavnosti ob svetovnem dnevu varstva okolja.

Eko teden: V tednu ob 5. juniju, ko obeležujemo Svetovni dan varstva okolja, smo pripravili vrsto aktivnosti, ki so namenjene vrtcem, osnovnim in srednjim šolam, prav tako pa tudi staršem, mentorjem, prostovoljcem, študentom in občanom.

Eko teden sofinancira preko MOM-ZVO tudi 12 občin mariborske regije, ki se oskrbujejo s pitno vodo Mariborskega vodovoda in so vključene v skupen projekt regije »Sanacija podtalnic kot virov pitne vode«. Cilj tega projekta je strokovno vključevanje okoljskih nevladnih organizacij, informiranje javnosti, pa tudi podpora projektu Eko šola kot način življenja.

Program 5. junij

ob 9.30 Ogled mlina na veter in čebelarskega muzeja

ob 14.30 in 16.30 Vožnja z ''rafti'' po Dravi

Na Trgu svobode:

ob 10. uri Predstava Melite Osojnik: ''Sonce čez hribček gre (ali pa ne…)''

ob 11. uri Recital učencev OŠ Franceta Prešerna: ''Gre popotnik skozi atomski vek”

od 10. do 19. ure Predstavitvene in informativne stojnice vrtcev, šol, nevladnih organizacij in društev, delovnih organizacij, srečanje z mladimi ekologi iz Stuttgarta, eko ustvarjalne delavnice, igranje družabnih iger in razstava na ''Letečem avtobusu''.

od 15. do 21. ure - Predstava družinskega gledališča Kolenc: ''Pogumni jelen'', - nastop plesnih skupin, - predstavitev dijaške ustvarjalnosti, - Nino in Afir Bafir, nastop bobnarske skupine, - koncert skupine ''Ezl ek''.

ob 17.30 Predstavitev in podelitev nagrad letošnjim dobitnikom Eko zastav ter pozdrav Borisa Soviča, župana MO Maribor.


vodoravna delilna črta