Otroška športna zima Maribora
vodoravna delilna črta
6.1.2005

Magnetna kartica, ki si jo lahko kupijo mariborski osnovnošolci in osnovnošolke, omogoča nakup smučarskih vozovnic ter vstopnic za kopališče Pristan in drsališče v Ledni dvorani po polovični ceni.

Maribor, 6. januar 2005: Od 1. decembra 2004 do 5. januarja 2005 je možnost nakupa magnetne kartice ugodnosti, ki omogoča cenejši nakup smučarskih vozovnic za Pohorje ter vstopnic za kopališče Pristan in drsališče v Ledni dvorani na Taboru, izkoristilo že skoraj 600 osnovnošolcev in osnovnošolk v mariborskih osnovnih šolah. Kartico ugodnosti je mogoče pridobiti z izpolnitvijo prijavnice, z njo pa imajo pri nakupu vozovnic ali vstopnic 50 % popust.

Da bi promovirali šport in športne dejavnosti mladih je Zavod za šport Mestne občine Maribor skupaj s Športno zvezo Maribor, Javnim zavodom Športni center Maribor, Javnim zavodom Dvorana Tabor in Smučarskim klubom Branik letos že drugo zimsko sezono osnovnošolkam in osnovnošolcem ponudil nakup magnetne kartice Otroška športna zima, s katero lahko kupijo karte za smučanje, plavanje ali drsanje po polovični ceni.

Zavod za šport je osnovnim šolam v Mestni občini Maribor že v začetku novembra poslal dopis z navodili glede nakupa kartice ugodnosti v akciji Otroška športna zima Maribora. Mariborski osnovnošolci in osnovnošolke morajo izpolniti prijavnico, ki ji je potrebno priložiti 2000 tolarjev ter osebno fotografijo velikosti, ki je običajna za osebni dokument. Magnetno kartico ugodnosti lahko dobijo v prostorih Smučarskega kluba Branik, Mladinska ulica 29, z njo pa lahko med 1. decembrom 2004 in 6. marcem 2005 kupijo vstopnice za drsanje v dvorani Tabor, za plavanje v kopališču Pristan ter karte za smučanje na Mariborskem Pohorju in na Arehu s 50 % popustom.

V zimski sezoni 2003/2004 je kartico ugodnosti kupilo 974 učencev iz 23 osnovnih šol na območju mestne občine Maribor. Učenka, ki je največkrat obiskala pohorska smučišča, je bila nagrajena s sezonsko smučarsko karto, prav tako je učenec, ki je največkrat obiskal kopališče Pristan, za nagrado prejel brezplačno sezonsko karto za kopališče Pristan. Na drsališču v Ledni dvorani na Taboru so največkrat drsali učenci in učenke Osnovne šole Franceta Prešerna, zato je bila šoli podarjena prenosna sezonska karta za drsanje na tem drsališču.


vodoravna delilna črta