Zaključna prireditev ob Tednu varnosti
vodoravna delilna črta
22.5.2003

Sporočilo za javnost.

V četrtek, 22. maja 2003, se bo ob 10. uri na Trgu svobode pričela zaključna prireditev ob Tednu varnosti, ki jo organizira Varnostni sosvet Mestne občine Maribor. Udeležence bosta uvodoma pozdravila župan Mestne občine Maribor Boris Sovič in direktor Policijske uprave mag. Jurij Ferme. Nagovoroma bo sledila svečana predaja šestih kovčkov z opremo za oglede prometnih nesreč in kaznivih dejanj, ki jih bo Zavarovalnica Maribor ob Tednu varnosti predala Policijski upravi Maribor. V imenu Zavarovalnice Maribor bo kovček predal Uroš Skuhala, direktor podružnice Maribor.

Ob 10.15 bo na ploščadi pred Vinagom sledil prikaz gašenja začetnih požarov, ob 10.45 pa prikaz reševanja poškodovancev iz vozil v prometnih nesrečah.

V aktivnostih, ki bodo potekale na Trgu svobode, si bodo občanke in občani med drugim lahko ogledali pripomočke za učinkovito mehansko zaščito vrat in oken, namenjene preprečevanju vstopa v objekt, varovanju objektov in naprav, varovanju javnih prireditev, varnostne sisteme elektronske zaščite, video nadzorne sisteme, video domofone, gasilne aparate in njihovo pravilno uporabo, praktični prikaz nepravilnega gašenja in drugo. Predstavljena bo organiziranost in pomoč policistov in mestnih redarjev na kolesih ter mestnih paznikov. Občani in občanke bodo lahko prisluhnili preventivnim nasvetom in se seznanili z uporabnostjo številk 112 in 113. Predstavljene bodo aktivnosti Rdečega križa Maribor ob tednu rdečega križa in dani napotki za zdravo življenje. Predstavljena bo tehnika reševanja iz vozil, predstavili se bodo gorski reševalni psi, enota RBK izpostave URSZR ter uporabnost elektronskih goefonov pri tehničnem reševanju.

Opremo in programe bodo predstavljali predstavniki Policijske uprave Maribor, Podjetje Varnost, Podjetje Protect, Javni zavod za zaščito in požarno reševanje Maribor, Služba za zaščito in reševanje mestne uprave Mestne občine Maribor, Rdeči križ Maribor, Izpostava URSZR – Enota RBK, Center za pomoč na domu, Mestna redarska služba in Mestni pazniki.


vodoravna delilna črta