Dan kolesarjev
vodoravna delilna črta
18.9.2003

V okviru evropskega tedna mobilnosti bo jutrišnji dan namenjen kolesarjem in kolesarjenju.

V četrtek 18. septembra 2003, bo v okviru evropskega tedna mobilnosti dan kolesarjev. Med 10.00 in 13.00 uro želimo kolesarjem predstaviti nekaj na novo urejenih kolesarskih poti in jih opozoriti na varno kolesarjenje, na probleme, s katerimi se kolesarji srečujejo ter spodbuditi kolesarjenje kot varčno, učinkovito, zdravo in okolju prijazno obliko prevoza in rekreacije.

Predvidoma se bodo na krožno kolesarsko pot podali starejši kolesarji in učenci osnovnih šol, ki so v lanskem šolskem letu že opravili kolesarski izpit in imajo dovolj znanja za spoznavanje prometa v mestnem središču. Vsem osnovnošolcem, ki bodo sodelovali v kolesarjenju po mestni prometnicah, bo Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Maribor podaril majico.

Dan kolesarjev je namenjen kolesarjem in kolesarjenju. Na Trgu svobode bo organizirana razstava starih koles, predstavitev kolesa na pomožni električni pogon, predstavitev policistov in redarjev na kolesih ter tekmovalne šole KK Branik. Za udeležence bo potekalo tudi tekmovanje v spretnostni vožnji na poligonu, Zveza prijateljev mladine pa bo organizirala ustvarjalno delavnico. Svoje aktivnosti bodo predstavili prodajalci in proizvajalci koles.

Posebna prireditev ob tem dnevu bo tudi kolesarsko druženje , ki bo od 15.00 do 18.00 na igrišču OŠ Bratov Polančičev. Prireditev bo povezoval Davor Božič. Podjetje Rog bo svoje izdelke predstavljalo tudi na Trgu svobode.

Na igrišču OŠ Bratov Polančičev bodo potekale Rogove aktivnosti za otroke in njihove starše, od tekmovanj v spretnostni vožnji s kolesom čez poligon, poznavanju okoljevarstvenih vsebin in cestno-prometnih predpisov, do literarnih in likovnih delavnic na temo kolesa in kolesarjenja v mestnem prometu.

Občanom bo podjetje Rog, ponudilo tudi možnost, da svoja kolesa pripeljejo na brezplačen Rogov servis. Preizkusili bodo lahko nova Rogova kolesa, namenjena tako kolesarjenju po mestu kot rekreativnemu kolesarjenju v naravi. Za testiranje bodo na voljo tudi atraktivni Rogovi tandemi, namenjeni kolesarjenju v paru. Rogove strokovnjake bodo občani lahko povprašali o vsem, kar jih je od nekdaj zanimalo v povezavi s kolesi, vzdrževanjem koles in kolesarjenjem.


vodoravna delilna črta