Klik za stik z javno upravo
vodoravna delilna črta
13.3.2003

Vabilo na novinarsko konferenco.

Spoštovani,

vabimo Vas, da se udeležite tiskovne konference v Mariboru, ki jo Ministrstvo za informacijsko družbo, skupaj s Skupnostjo občin Slovenije in Ministrstvom za notranje zadeve - Uradom za lokalno samoupravo, organizira v okviru konference z mednarodno udeležbo z naslovom OBČAN@OBČINA.REGIJA.SI oziroma KLIK ZA STIK Z JAVNO UPRAVO, 13. in 14. marec 2003.

Tiskovna konferenca bo v četrtek, 13. marca, ob 13.30. uri v Narodnem domu v Mariboru, ulica Kneza Koclja 9.

Prisotni bodo: - minister za informacijsko družbo dr. Pavel Gantar, - ministrica brez resorja pristojna za regionalni razvoj mag. Zdenka Kovač, - mariborski župan Boris Sovič, - državni sekretar na ministrstvu za informacijsko družbo dr. József Györkös

Sogovorniki bodo predstavili ključne točke konference, opozorili bodo na dosedanji razvoj Slovenije na področju uveljavljanja e-poslovanja v lokalne skupnosti in na izkušnje, ki jih imamo, in kaj e-poslovanje pravzaprav prinaša slovenskim državljanom in podjetjem.

Konferenca predstavlja zaključek in s tem rezultate projektov razvoja Strategije uvajanja e-poslovanja v lokalne skupnosti ter razvoja spletnih storitev z namenom približati občinsko upravo občanom. Ministrstvo za informacijsko družbo je v strokovno podporo domačim izvajalcem vzporedno izvajalo tudi svetovalno partnerstvo s Švedsko organizacijo SALA (Swedish Association of Local Authorities) v okviru predpristopne pomoči EU v programu Phare Twinning Light.

Konferenca bo širšega značaja in pomena, saj želijo organizatorji predstaviti celovito in zaokroženo razvojno priložnost, ki jo ponuja e-poslovanje. K sodelovanju so povabili visoke predstavnike državne in lokalne uprave (tako župane kot druge, ki bi jih tematika utegnila zanimati), predstavnike vodstev regionalnih razvojnih agencij ter domače in tuje strokovnjake. Konferenca bo tudi simultano prevedena, sama udeležba pa je brezplačna, da bi spodbudili kar največji interes javnosti. Konferenco bo spremljala tudi razstava izvajalcev storitev elektronskega poslovanja za potrebe lokalnih skupnosti.

Več informacij o sami konferenci tudi na svetovnem spletu: http://mid.gov.si ali http://www.obcan-obcina.si/.


vodoravna delilna črta