34 novih varovanih stanovanj
vodoravna delilna črta
10.6.2003

Otvoritev stolpiča bo 10. junija.

Po 10. juniju 2003 bo vseljivih 34 novih stanovanj v II. stolpiču varovanih stanovanj v Panonski ulici v Mariboru, ki jih je gradi Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor v sodelovanju z Nepremičninskim skladom pokojninskega in invalidskega zavarovanja v deležu 40% JMSSM in 60% Nepremičninski sklad. To je prvi projekt, ki ga je gradil Nepremičninski sklad s katerimkoli javnim skladom.

Gradnja stanovanjskega objekta, zgrajenega v lomljeni izvedbi in simetričnega z že zgrajenim stolpičem varovanih stanovanj, se je pričela 26. aprila lani. Stanovanjski blok je sestavljen iz kleti, pritličja in treh etaž. V objektu je vgrajeno dvigalo. V kleti je 10 parkirnih mest, shrambni prostori za stanovalce, večnamenski prostor, strojnica dvigala in tehnični prostor. V pritličju, v I., v II., in III. nadstropju je 34 stanovanj v skupni površini 1720,66 m2. Velikost stanovanj se giblje med 47,00 m2 in 66,00 m2. Vsako stanovanje ima predprostor, opremljeno kuhinjo, kopalnico s straniščem, bivalni in spalni prostor ter balkon. V I.nadstropju je družabni prostor in soba za osebje.

Vrednost investicije je 350 mio SIT. Uradna otvoritev stolpiča varovanih stanovanj bo 10. junija 2003 ob 14. uri. Po tem datumu bo vseljenih 18 stanovanj, vloge za najem varovanih stanovanj pa na javnem medobčinskem stanovanjskem skladu še sprejemajo.

V obeh objektih varovanih stanovanj v Panonski ulici na Teznu je na voljo skupno 66 stanovanj, prilagojenih potrebam starejše populacije, v njih pa je stanovalcem zagotovljena socialna oskrba in nega ter možnost uporabe drugih oblik pomoči in socialnega servisa.


vodoravna delilna črta