Športni vikend Maribora
vodoravna delilna črta
31.5.2003

Športni vikend Maribora organizirata Zavod za šport Mestne občine Maribor in Športna zveza Maribor. Mariborčanke in Mariborčane vabimo, da preživijo konec tedna na športno-rekreativnih površinah, objektih in napravah, ki bodo udeležencem na razpolago brezplačno.

SOBOTA, 31. maja 2003, OD 7. DO 19. URE

Brezplačni prevozi s pohorsko vzpenjačo bodo od 7. do 17. ure v smeri navzgor in od 7. do 19. ure v smeri navzdol, po 19. uri pa po voznem redu.

Od 8. do 17. ure bodo brezplačni prevozi na sedežnicah (Poštela, Radvanje in Sleme) v smeri navzgor, od 8. do 19. ure pa v smeri navzdol.

Brezplačni prevozi z mestnim avtobusom na progi št. 6 v smeri pohorske vzpenjače med 7. in 15. uro.

V ciljni areni Snežnega stadiona bo od 12.00 do 22.00 ure Škratovanje, kjer bodo nastopile slovenske zvezde zabavne POP glasbe in otroci.

Glasba bo pod hotelom Bellevue od 10.30 do 17.00 ure.

ŠPORTNO-REKREATIVNE DEJAVNOSTI NA POHORJU IN POD NJIM:

GORSKO KOLESARJENJE Po označeni kolesarski progi Bellevue.

KONJENIŠTVO Jahanje na konjih pri zgornji postaji pohorske vzpenjače.

LOKOSTRELSTVO Predstavitev in možnost streljanja z lokom pri zgornji postaji pohorske vzpenjače.

ŠAH Ob 9., 11. in 13. uri bo hitropotezni turnir, prijave na dan tekmovanja pri hotelu Bellevue.

TABORNIŠTVO Prikaz in demonstracija taborniških veščin pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače.

JADRALNO PADALSTVO Društvo motornega in jadralnega padalstva Kiki-team Maribor. Člani društva motornega in jadralnega padalstva bodo od 9. do 18. ure demonstrirali lete z jadralnimi in motornimi padali. Štartno mesto bo trikotna jasa nad hotelom Arena, pristajalno mesto pa na travniku pri zbiralnici vode pod hotelom Arena.

BADMINTON Prikaz tehnike in pravila iger ter možnost igranja. Igrišče ob Beraničevi ulici na gozdni jasi.

VODENI IZLETI Podravsko gozdarsko društvo Maribor organizira vodene izlete po gozdni učni poti Bolfenk - Razglednik. Zbirno mesto je pri cerkvici Sv. Bolfenka ob 10. in 12. uri.

Na Pohorju in pod njim bodo za zdravstveno službo skrbeli člani Gorske reševalne službe Maribor.

SPREMLJAJOČE DEJAVNOSTI

· GORSKI TEK Zavarovalnica Maribor organizira III. gorski tek čez Pohorje s startom ob 8.00 uri v Slovenj Gradcu in ciljem na Snežnem stadionu v Mariboru.

· Zdravniki Društva za zdravje srca in ožilja bodo pri spodnji in zgornji postaji pohorske vzpenjače ter trikotni jasi merili krvni pritisk in pulz v času od 7. do 14. ure. Občani, kateri si bodo želeli izmeriti stopnjo holesterola in sladkorja v krvi, bodo le-to lahko opravili med 7. in 12. uro z minimalnim plačilom in pod pogojem, da so tešči. Zdravniki Društva za zdravje srca in ožilja bodo tudi dajali strokovne nasvete vsem, ki bodo to želeli in izdajali evidenčne kartice za spremljanje zdravstvenega stanja.

· Člani društva zeliščarjev Maribor bodo na Bolfenku na Pohorju predstavili razstavo zdravilnih zelišč in naslednje izdelke: skutno zeliščne namaze, zeliščne polpete in bezgov sok. Vse izdelke bo možno poizkusiti.

· Člani društva Kneipp bodo predstavili utrjevanje telesa z vodo po Kneippovi metodi in ponudili zdravo polnovredno hrano in pijačo pri zgornji postaji pohorske vzpenjače (pod hotelom Bellevue).

· Za športno rekreacijo bo na mariborskem Pohorju in pod njim skrbela agencija MOPA, d. o. o. (Gigasport razvedrilni kotiček na Snežnem stadionu – vožnja s skiro kolesi, gorskimi kolesi, igranje badmintona, košarke, malega nogometa in odbojke ter razna druga igrala…)

DRAVA OD STUDENŠKE BRVI DO POBREŠKEGA MOSTU

Ribolov s plovcem (tekmovanje za najboljšega ribiča Športnega vikenda Maribora – po pravilniku Ribiške zveze Slovenije).

HIPODROM V KAMNICI Rekreativno jahanje za otroke in odrasle bo od 8. do 11. ure in od 17. do 19. ure pod strokovnim vodstvom jahalne šole Konjeniškega kluba Maribor.

LETALSKI CENTER MARIBOR (SKOKE) Panoramski leti nad Mariborom, jadralni in akrobatski poleti, padalski skoki s tandemom po dogovoru, po zelo ugodni ceni (od 9. ure dalje). Dostop z avtobusom Maribor-Skoke.

KOPALIŠČE TAM Otvoritev kopalne sezone od 9. do 20. ure. Od 10. do 12. ure prikaz potapljaških veščin.

KOPALIŠČE MARIBORSKI OTOK rekreativno plavanje od 9. do 20. ure.

KOPALIŠČE PRISTAN rekreativno plavanje od 9. do 20. ure.


vodoravna delilna črta