Znani so dobitniki Glazerjevih nagrad
vodoravna delilna črta
3.3.2003

Glazerjevo nagrado za življenjsko delo prejme dr. Jože MLINARIČ.

Glazerjeve nagrade, poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je večino svojega ustvarjalnega življenja preživel v Mariboru, so priznanja mestne občine Maribor za delo na področju kulture ali za posamične vrhunske dosežke. Vsako leto se lahko podelijo Glazerjeva nagrada za življenjsko delo ter tri Glazerjeve listine za pomembne dosežke v krajšem časovnem obdobju.

Na razpis za podelitev Glazerjevih nagrad za leto 2003, objavljen septembra lani, je prispelo 20 predlogov, od tega 13 predlogov za Glazerjevo listino in 7 predlogov za Glazerjevo nagrado za življenjsko delo. Strokovne komisije so opravile izbor ter odboru za podelitev Glazerjevih nagrad posredovale v odločanje več predlogov. Ta je na svoji seji 17. februarja 2003 izbral naslednje nagrajence:

Glazerjevo nagrado za življenjsko delo prejme v letu 2003 akademik prof. dr. Jože MLINARIČ.

Glazerjeve listine za dosežke na področju kulture v zadnjih dveh ali treh letih prejmejo: · Igor Štromajer, režiser in ustvarjalec razširjenih medijev · Bogdan Čobal, akademski slikar ter · Otrok in knjiga, revija za vprašanja mladinske književnosti, književne vzgoje in s knjigo povezanih medijev

Podelitev Glazerjeve nagrade in Glazerjevih listin bo v četrtek, 20. marca 2003, ob 19. uri v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru.


vodoravna delilna črta