Mednarodno srečanje za učenje človekovih pravic
vodoravna delilna črta
24.2.2003

EIP Slovenija - Šola za mir organizira prvo mednarodno srečanje za učenje človekovih pravic za učitelje in aktiviste v jugovzhodni Evropi.

EIP Slovenija - Šola za mir organizira v času od 24. do 28. februarja 2003 v Mariboru (hotel Garni Tabor) Prvo mednarodno regionalno srečanje za učenje človekovih pravic za učitelje in aktiviste v JV Evropi. Namen srečanja je izmenjati izkušnje, metodologijo, pedagoške pristope in načine implementacije ter evalvacije na področju učenja človekovih pravic in ustvariti mrežo strokovnjakov, učiteljev, predstavnikov nevladnih organizacij, ki se s tematiko ukvarjajo. Seminar je namenjen učiteljem, raziskovalcem, predstavnikom nevladnih organizacij in aktivistom, ki delujejo na področju učenja človekovih pravic. Seminarja se bo udeležilo 40 udeležencev iz 17. držav ter 18 predavateljev/strokovnjakov s področja človekovih pravic in mirovne vzgoje, med drugim tudi predstavnike Sveta Evrope in Mednarodne organizacije EIP - Šola za mir.

Slavnostni govorniki na otvoritveni seji bodo: Alenka Bregant, predsednica slovenske Šole za mir in organizatorica srečanja, varuh človekovih pravic Matjaž Hanžek, direktorica Urada RS za šolstvo Andreja Barle, župan mesta Maribor Boris Sovič in Mojca Pajnik, direktorica Centra za sodelovanje vzhod-vzhod, od tujih gostov pa Monique Prindezis, generalna sekretarka Svetovne zveze šol za mir (EIP) in Yulia Pererva iz Sveta Evrope – projekt Izobraževanje za demokratično državljanstvo.

Kontaktne osebe: Alenka Bregant 031 577 971 ali Barbara Kobale 031 221 472, EP solazamir@eip-ass.si http://www.eip-ass.si


vodoravna delilna črta