Vzgojno preventivna akcija 40 dni brez alkohola
vodoravna delilna črta

Letošnja akcija, ki bo trajala od 17. februarja do 3. aprila 2020 bo potekala pod sloganom ''MOJA POTEZA". V ospredju akcije 40 dni brez alkohola je ozaveščanje o nevarnosti uživanja alkohola ter spodbujanje zdravega življenjskega sloga in zabave, za katero alkohol ni potreben.
 
Vabimo vas, da se pridružite akciji in s svojim zgledom prispevate k zmanjšanju rabe alkohola. Bodimo zgled zmernosti, še posebej mladim in otrokom. Zmanjšajmo toleranco do opijanjanja in spodbujanja pitja in vsiljivega ponujanja alkoholnih pijač.
 
V času posta vsako leto poteka preventivna akcija 40 dni brez alkohola, katere nosilec je Slovenska Karitas skupaj z Zavodom Med.Over.Net in Javno agencijo RS za varnost prometa – Sektorjem za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.
 
Alkohol zaznamuje življenja premnogih družin, otrok in mladine in vsak korak, ki ga kot družba naredimo v smeri ozaveščanja in spreminjanja odnosa do uživanja alkohola je korak v pravi smeri.
 
Kar tretjini vseh prometnih nesreč s smrtnim izidom botruje alkohol. Vsakršno pitje alkoholnih pijač v prometu, kar velja tako za voznike, kolesarje in pešce, je smrtno nevarno in lahko ubija. Tveganje za prometno nesrečo pri mladih voznikih pod vplivom alkohola je veliko večje kot pri starejših. Že pri nizkih koncentracijah alkohola v krvi pride do slabše ocene tveganja, zmanjšanega nadzora ravnanja in nerazsodnosti.
 
 
VSAK KORAK ŠTEJE! PRIDRUŽITE SE PREVENTIVNI AKCIJI 40 dni brez alkohola!
 
 
Glavni namen akcije je 40 dnevna odpoved alkoholu V ZNAMENJE SOLIDARNOSTI z vsemi, ki zaradi alkohola TRPIJO v družinah, na cesti in zaradi bolezni.
 
 


vodoravna delilna črta