MO Maribor z evropskimi sredstvi do prenovljene promenade v mestnem parku
vodoravna delilna črta

MO Maribor je uspešno kandidirala na razpisu za evropska sredstva in tako pridobila finančni prispevek iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter pripadajoči prispevek iz državnega proračuna Republike Slovenije za projekt »Obnova promenade v Mestnem parku«, v skupni vrednosti 3,6 milijona evrov.
 
MO Maribor želi z obnovo promenade Mestnega parka zagotoviti večjo varnost za pešce, izboljšati prehodnost parka, povečati obiskanost in omogočiti urejen prostor za preživljanje prostega časa v naravi, nenazadnje pa z odpravo poškodb na površinah omogočiti lažje koriščenje parka tudi invalidom.
 
V sklopu obnove bodo na 10 hektarjih zamenjani obstoječi tlaki, stopnice, robni elementi, vodovod in elektroinštalacije. Obnove bodo deležne tudi fontana in zasaditve znotraj območja promenade. Promenada Mestnega parka bo obnovljena skladno s soglasji Zavoda za kulturno dediščino Slovenije in Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave ter na način, kot je bila prvotno zasnovana. V notranjost Mestnega parka se z obnovitvenimi deli v okviru tega projekta ne bo posegalo.
 
Skupna vrednost projekta znaša 3 620 000 evrov, od tega podpora Evropske unije za programsko območje Vzhodne Slovenije 2 316 000 evrov, prispevek iz državnega proračuna pa 579 000 evrov.
 
MO Maribor si tako obeta obnovljeno promenado Mestnega parka še v letu 2021.
 

Avtor fotografije: Gregor Babšek

 

                                                    


vodoravna delilna črta