Hostel Pekarna med finalisti akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna
vodoravna delilna črta

Izbor akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna se približuje zaključku. Državna ocenjevalna komisija je po dolgem in počez prečesala Slovenijo in izbrala finaliste natečaja, med katerimi je tudi Hostel Pekarna.

V časih, ko je delo v  turistično nastanitvenih kapacitetah v Mariboru res izziv, je to lep uspeh Mestne občine Maribor, kot ustanoviteljice MKC Maribor.

Seznam funalistov akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna je na voljo TUKAJ.

Končne rezultate bo Turistična zveza Slovenije objavila na Dnevih slovenskega turizma, ki bodo v Laškem med 12. in 13. oktobrom. 

Državna strokovna komisija je ocenjevala turistično ponudbo in urejenost, kakovost turistične ponudbe, kakovost življenja v kraju za prebivalce in goste, varovanje naravne in kulturne dediščine, varovanje okolja in gostoljubnost. Ocenjevalo se je ulice in trge, objekte različnih dejavnosti, hortikulturo, skrb za dediščino, komunalno in turistično infrastrukturo, itd.

V natečaju, ki  je letos potekal že 29. po vrsti, njegovo častno pokroviteljstvo pa je prevzel predsednik vlade Janez Janša, je sodelovalo 37 izletniških krajev, 39 mest, 13 turističnih krajev, 13 zdraviliških krajev, 7 »youth hostlov«, 19 kampov in glampingov ter 16 tematskih poti, ocenjevali pa so tudi Petrolove bencinske servise. Zaradi epidemije koronavirusa so letos posebno pozornost namenili spoštovanju higienskih standardov in protokolov ter trajnostnih priporočil za turistične ponudnike in destinacije.

 

Vir: Turistična zveza Slovenije

 

 

 
 


vodoravna delilna črta