To soboto bo že 28. Mednarodna Ekološka akcija Drava 2020 – Ni nam vseeno!
vodoravna delilna črta

 
Prireditev organizira Potapljaško društvo Maribor »PDM«, podpira jo tudi Mestna občine Maribor. Umeščena je v čas svetovnega dneva okolja, poudarek pa je na Dravi in življenju z njo.
 
Na novinarski konferenci so akcijo danes predstavili vodja prireditve Vojo Erakovič, predsednik Ribiške družine Maribor Bojan Javornik, Nives Cvikl iz Pokrajinskega muzeja Maribor, in Cvetka Slana iz Skupne službe varstva okolja MOM.
 
V imenu občine se je organizatorjem akcije zahvalila in poudarila pomen okoljevarstvenih projektov za mesto. MOM sicer že vrsto let tudi finančno podpira društva in nevladne organizacije na področju varovanja okolja in ohranjanja narave. Na leto jim preko javnih razpisov namenimo med 35. in 40.000 evrov.
 
V soboto se bodo potapljači istočasno v Dravo potopili še v Ptuju in Varaždinu in se tako preko reke povezali ter jo počastili. V sodelovanju z mariborskimi splavarji – Turistično društvo Maribor –, bo izveden tudi ekološki sprehod ob reki Dravi do Vodnega stolpa.
 
Potopu bo sledila svečana predaja zanimive najdbe iz lanskoletne akcije – topovske krogle iz srednjega veka Pokrajinskemu muzeju Maribor. Razglasili pa bodo tudi Kralja Drave; to je večletna tradicija Potapljaškega Društva Maribor, da ta naziv podeli posameznikom, ki imajo poseben pomen za reko Dravo.
 
Mariborčani, toplo vabljeni, da se pridružite aktivnostim, več o njih na povezavi: 28. Ekološka akcija Drava 2020 - NI NAM VSEENO!
 


vodoravna delilna črta