Od 1. junija pogostejše vožnje mestnih avtobusov
vodoravna delilna črta

 
 

V mestnem avtobusnem prometu, kjer sedaj ob delavnikih še veljajo sobotni vozni redi, v ponedeljek, 1. junija, uvajajo razširjene vozne rede z večjo frekvenco voženj avtobusov, a še vedno prilagojene glede na omejitve zaradi covid-19. S prehodom na nove vozne rede želijo zadostiti potrebam potnikov (zlasti šolarjev in delavcev) po pogostejših vožnjah avtobusov in večjem časovnem obsegu voženj na določenih linijah.

Odločitev za uvedbo razširjenih voznih redov – ti bodo veljali od ponedeljka do nadaljnjega – so v javnem podjetju Marprom sprejeli v dogovoru z MO Maribor. Pri tem bodo še naprej vsakodnevno spremljali situacijo v mariborskem potniškem prometu in se na podlagi razmer odločali za morebitne nadaljnje spremembe. Že v ponedeljek pa se v mestni promet vrača tudi mini vozilo Maister, ki bo ustrezno opremljen glede na trenutne omejitve.

Ob tem je potrebno opozoriti da v avtobusnem prometu do preklica še vedno veljajo varnostni ukrepi zaradi nalezljive bolezni covid-19, kot so uporaba zaščitne maske, vzdrževanje medsebojne razdalje 1,5 metra, razkuževanje rok in vstopanje pri sredinskih ali zadnjih vratih. Pri vstopu se morajo potniki na čitalniku vozovnic sami evidentirati z veljavno vozovnico.

Poleg tega se bo s 1. junijem nekoliko spremenil še vozni red krožne kabinske žičnice na Mariborskem Pohorju; kljub trenutnim razmeram, povezanim s problematiko koronavirusa, bo prevoz z gondolo še naprej zagotovljen vse dni v tednu, zaradi upada števila obiskovalcev in turistov na Pohorju pa bodo ure vožnje začasno prilagojene.

Tako bo  gondola od začetka junija vozila od ponedeljka do četrtka vsako polno uro med 9. in 19. uro, od petka do nedelje pa vsako polno uro med 8. in 20. uro. Pri tem bo poleg voženj ob polni uri gondola tudi neprekinjeno krožila ob petkih, sobotah, nedeljah in praznikih od 10. do 16. ure. Tak vozni red bo veljal do preklica.

 

 

 


vodoravna delilna črta