Končuje se triletni projekt NewPilgrimAge, sodeluje tudi MO Maribor
vodoravna delilna črta

V četrtek, 28. maja, od 14. ure bo na spletu potekal zaključni dogodek triletnega projekta NewPilgrimAge.

 

Mestna občina Maribor je partner tega projekta, ki se osredotoča na razvoj, ohranjanje, reinterpreacijo skupne intelektualne in kulturne dediščine ter vključuje večje število članov skupnosti, ki temelji na dediščini svetega Martina. Udeleženci so na projektnih delavnicah in usposabljanjih pokazali pomen in ustvarjalno moč skupnosti, najboljše prakse vključevanja, procese razvoja in korake, ki so potrebni za resnične spremembe. Projekt je obsegal tematske sklope, ki so predstavljali tudi faze razvoja skupnosti, od oblikovanja vizije do konkretne izvedbe.

Na zaključnem dogodku bodo lahko udeleženci prisluhnili kratkim poročilom o rezultatih projekta ter se ob koncu dogodka prelevili v svetega Martina, ki se bo čisto po naključju pojavil na prizorišču.
Vztrajnost udeležencev projekta je prinesla rezultate. Da bi olajšali vključevanje mlajše generacije, so s pomočjo njihovega sodelovanja, predvsem na natečaju idej, razvili informacijsko-komunikacijska orodja, kot so razne mobilne aplikacije.
Različna gradiva dokumentirajo izkušnje, ki so jih zbrali in izmenjali partnerji, od videoposnetkov animiranih filmov do revij in spletnih strani, ki omogočajo virtualne oglede. Sodelujoči partnerji so imeli dve srečanji letno, mednarodni festival pa je bil priložnost za širšo izmenjavo znanja in igrivo vključevanje skupnosti. Vsi rezultati, ustvarjeni med projektom, so dostopni na uradnem mestu NewPilgrimAge, ki priča, da intelektualna in kulturna dediščina Evrope še naprej živita v lokalnih skupnostih.
Projekt je bil podprt s strani programa Interreg Srednja Evropa, ki se financira iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
 
  
 
 
Spletna stran NewPilgrimAge:
 
Registracija na zaključni dogodek NPA na spletu:
 


vodoravna delilna črta