Maribor na predavanju Interameriške banke predstavil življenje s kovid-19
vodoravna delilna črta

 
Mestna občina Maribor (MOM) je v sredo, 29. aprila, na povabilo Interameriške investicijske banke (Interamerican Development Bank – IDB), sodelovala na mednarodnem spletnem predavanju o pripravah na ponovno odpiranje mest po epidemiji covid-19. Maribor je svoje izkušnje in pristope predstavil ob mestih, kot so Dunaj, Zürich in New York.
 
V okrogli mizi, ki je sledila predavanju, smo predstavili ukrepe, ki smo jih sprejeli na ravni našega mesta in države. V imenu MO Maribor je mariborsko spopadanje z epidemijo predstavila Nataša Ritonija, mag., vodja za mednarodno sodelovanje v kabinetu župana.
Povedali smo, da smo v Mariboru, s ciljem čim hitrejše zajezitve širjenja virusa, med drugim vzpostavili Svet za obvladovanje širjenja covid-19, v katerega so vključene za obvladovanje epidemije ključne institucije. Prvi v državi smo začeli omejevati stike med ljudmi, ko smo zaprli gostinske lokale in ustavili javni promet, vzpostavili smo učinkovito neposredno komuniciranje z občani, tudi preko posebne spletne strani …
 
Spletnega predavanja in okrogle mize se je udeležilo več kot 230 predstavnikov mest iz držav Južne in Srednje Amerike. Z državami v tem delu sveta, kjer so mnoge še na vrhuncu epidemije, so predstavniki mest s stare celine in New Yorka, mesta z največ okuženimi v ZDA, delili izkušnje, dobre prakse in nasvete pri preprečevanju širitve virusa ter povedali, kako se njihova mesta pripravljajo na rahljanje ukrepov in ponovno normalizacijo delovanja.
 
V MOM smo veseli, da smo bili povabljeni na tak dogodek in da smo lahko predstavili dobre prakse in ukrepe, ki jih sprejemamo v našem mestu in državi proti širjenju virusa ter za ponovno odpiranje mest.


vodoravna delilna črta