Brezplačno parkiranje v vseh conah po mestu in na parkiriščih v lasti MO Maribor
vodoravna delilna črta


(Maribor, 15. marec 2020) Kot smo že sporočili, sta Mestna občina Maribor in javno podjetje Marprom, z namenom zajezitve širjena okužbe s koronavirusom, sprejela odločitev o popolni ustavitvi mestnega potniškega prometa v Mariboru.

 

Zaradi tega ukrepa bo parkiranje v MO Maribor z jutrišnjim dnem, 16. marcem 2020, na vseh parkirnih površinah ob javnih cestah (bela cona) ter na vseh ostalih parkiriščih v lasti MO Maribor (parkirišča na Sodni ulici, Rakuševem trgu, Mlinski ulici in Loški ulici) BREZPLAČNO. Parkiranje bo ostalo brezplačno predvidoma 14 dni oziroma do preklica ukrepa.

 

Ker želimo zagotoviti zadostno število parkirnih mest za zdravstvene delavce, ki bodo skrbeli za zdravje občank in občanov, bodo od jutri, 16. marca 2020, na Verstovškovi in Taborski ulici rezervirana parkirna mesta, na katerih bo parkiranje dovoljeno zgolj medicinskemu osebju Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Parkirnaje na teh parkirnih mestih, označenih s posebnimi dopolnilnimi tablami, bo dovoljeno zgolj vozilom z veljavnimi dovolilnicami, ki jih bo občina izdala medicinskemu osebju, na podlagi posredovanega seznama upravičencev iz UKC Maribor.

 

Vse uporabnike parkirišč naprošamo, da pravilno parkirate na označenih parkirnih mestih in se tako izognete nepotrebnim globam, saj bo vsakršno nepravilno parkiranje in neupoštevanje prometne signalizacije tudi v času brezplačnega parkiranja sankcionirano. Medobčinsko redarstvo bo izvajala nadzore parkirišč, ki bodo še posebej poostreni na parkirnih mestih rezerviranih za medicinsko osebje Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.
vodoravna delilna črta