MO Maribor donirala stekleničko vina Stare trte za dobrodelno licitacijo na Poljskem
vodoravna delilna črta


MO Maribor je fundaciji Veliki orkester božične dobrodelnosti (Fundacja Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy) iz poljskega Krakova donirala stekleničko vina Stare trte. Ta bo v nedeljo, 12. januarja 2020, del dobrodelne licitacije na 28. zaključni dobrodelni prireditvi zbiranja finančnih sredstev, imenovani »Grand Finale«, ki jo vsako leto spremlja več milijonov Poljakov. Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena za pediatrično zdravljenje in operacije.

 

(Maribor, 10. januar 2019) Fundacija Veliki orkester božične dobrodelnosti iz Krakova je največja nevladna in neprofitna dobrodelna organizacija na Poljskem. Njeno poslanstvo je podpora javnemu zdravstvu na Poljskem. V preteklih 27. letih delovanja je fundacija zbrala več kot 250 milijonov evrov sredstev in poljskim bolnišnicam donirala 61.900 kosov medicinske opreme. Poleg nakupa medicinske opreme organizacija financira še pet različnih medicinskih programov, med njimi nacionalni program za zgodnje odkrivanje raka pri otrocih, z organizacijo učnih ur oživljanja in prve pomoči za osnovnošolce pa deluje na področju izobraževanja. Z različnimi aktivnosti je prisotna tudi zunaj meja Poljske. Več informacij o fundaciji lahko najdete na povezavi https://en.wosp.org.pl/fundacja.

 

To nedeljo, 12. januarja 2019, bo potekala že 28. zaključna dobrodelna prireditev zbiranja finančnih sredstev, imenovana »Grand Finale«. Gre za celodnevno dogajanje, ki združuje več dogodkov in aktivnosti, v katerih sodeluje 1700 centrov po vsem svetu - povsod kjer je  aktivna poljska skupnost. Eden izmed vrhuncev dneva je dobrodelna licitacija, na katero bo umeščena tudi steklenička vina Stare trte. Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena za pediatrično zdravljenje in operacije.

 

Pobudo za sodelovanje med MO Maribor in fundacijo Veliki orkester božične dobrodelnosti je dal gospod Damian Buraczewski, avtor bloga o vinu SlovVine, ki prispeva k prepoznavnosti slovenskega vinarstva na Poljskem. Na Zavodu za turizem Maribor - Pohorje prepoznavajo Poljsko kot veliko in pomembno tržišče. V mestu Maribor smo po podatkih Zavoda za turizem Maribor - Pohorje v prvih desetih mesecih leta 2019 zabeležili več kot 24.200 nočitev gostov iz Poljske, od tega je bilo največ nočitev opravljenih v poletnih mesecih.

 

                                                                                                                

 Odnosi z javnostmi

                                                                                                               Mestna občina Maribor


vodoravna delilna črta