Mestna občina Maribor in Goran Dragić Foundation skupaj urejata pametno igrišče in peljeta deset dijakov v Miami
vodoravna delilna črta


Mestna občina Maribor (MOM) in Goran Dragić Foundation (Fundacija Gorana Dragića) sta podpisali pismo o nameri, s katerim sta zastavili sodelovanje v projektu #PODAMDAIGRAM; cilj projekta je ureditev prvega pametnega igrišča v Vzhodni Sloveniji.

 

V prihodnjem letu bo na območju ŽKK na Taboru v Mariboru Dragićeva dobrodelna fundacija opremila obnovljeno in prvo pametno košarkarsko igrišče v Vzhodni Sloveniji – občini bo  donirala opremo za pametno igrišče, na katerem se gibanje prepleta s poučnimi vsebinami.

 

Glavni cilji projekta so:

-           pripeljati otroke nazaj na igrišča,

-           z dolgoročnimi aktivnostmi med mladimi oblikovati trend gibanja, vanj pa vključiti tudi širšo skupnost (občine, šole, mediji …),

-           ozaveščati o pomenu enakih možnosti za ukvarjanje s športom,

-           urediti prvo pametno košarkarsko igrišče v Vzhodni Sloveniji in otrokom omogočiti dodatne aktivnosti na igrišču.

 

Zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance in najkoristnejši igralec EuroBasketa 2017 Goran Dragić bo v letu 2020 skupaj z MOM in partnerji Fundacije Gorana Dragića obnovil košarkarsko igrišče na Taboru in ga spremenil v prvo pametno košarkarsko igrišče na Štajerskem. S tem se želi član NBA ekipe Miami Heat zahvaliti mariborskim navijačem, ki so Slovenijo podpirali v času evropskega prvenstva, omogočiti mladim prostor za igranje košarke ter hkrati držati obljubo, ki jo je dal smučarski šampionki Ilki Štuhec, so povedali v Goran Dragić Foundation.

 

Prvo pametno košarkarsko igrišče je sicer Dragić uredil letos v Tivoliju v Ljubljani. Kot je povedal košarkar Vročice iz Miamija, želi vračati družbi in hkrati omogočiti čim več otrokom, da poskušajo uresničiti svoje sanje in imeti enake možnosti, kot jih je imel sam: »Brez igrišča v Kosezah, kjer sem odraščal, danes verjetno ne bi bil, kjer sem. Čakanje v vrsti za igranje košarke 'tri na tri', igranje s prijatelji do čiste teme ali dokler nas niso starši dobesedno zvlekli z igrišč, tekmovanje in želja po premagovanju večjih in starejših od sebe ... To so eni mojih ljubših spominov na otroštvo. To si zasluži čisto vsak otrok.«

 

MO Maribor spodbuja mlade k odličnosti

V sklopu projekta #PODAMDAIGRAM pa Fundacija Gorana Dragića podarja tudi deset brezplačnih vstopnic za ogled dveh košarkarskih tekem Dragićevega kluba Miami Heat v Miamiju. Obe tekmi bosta v zadnjem tednu februarja 2020.

 

MO Maribor se je odločila, da ogled tekem, vključno s potovanjem, omogoči nadarjenim mariborskim dijakom, ki so športno aktivni in hkrati izkazujejo izjemne rezultate na določenem področju (šport, umetnost, znanost …). S tem sporočamo, da vlagamo v mlade Mariborčane. Želimo jim odpreti vrata v svet in omogočiti, da v tujini pridobijo kvalitetno znanje in širino, hkrati pa doma ustvarjamo okolje, v katerem bodo lahko uspešno uporabili pridobljene kompetence.

 

Podžupan MOM, pristojen za področje športa, dr. Samo Peter Medved, o sodelovanju Maribora s košarkarskim šampionom Dragićem pravi: »Navdušeni smo, ker se je gospod Dragić odločil prav v Mariboru opremiti drugo pametno igrišče v državi, zdaj pa še mladim Mariborčanom omogočiti ogled dveh izjemno atraktivnih tekem na svojem domačem igrišču. Z gospodom Dragićem sva se srečala ob otvoritvi pametnega igrišča v Ljubljani. Velika zasluga za to, da je sodelovanje med mariborsko občino in Fundacijo Gorana Dragića tako imenitno zaživelo, pa gre mariborskemu košarkarskemu funkcionarju, gospodu Damirju Battistiju, ki je vzpostavil stik med nami in tudi zdaj deluje kot vezni člen.«

 

Kdo lahko kandidira za pot v Miami

Prijave za sodelovanje v razpisu bomo zbirali na spletni strani Večera, ki je medijski pokrovitelj akcije. Prijavi je treba priložiti dokazila o doseganju izjemnih rezultatov in aktivnem ukvarjanju s športom, mladoletni dijaki morajo za sodelovanje v igri priložiti tudi soglasje staršev. Prijave bomo zbirali od 23. decembra 2019 do 12. januarja 2020, izbor pa bomo objavili 20. januarja 2020. Podrobnejša pravila razpisa so objavljena na spletni strani https://www.vecer.com/podamdaigram in spletni strani MO Maribor (www.maribor.si). Izbor bo opravila posebej za to oblikovana komisija, sestavljena iz pedagoških delavcev, ki delajo z nadarjenimi otroki oziroma raziskujejo področje nadarjenosti.

 

Za sodelovanje pri projektu sta Mestna občina Maribor in Goran Dragić Foundation pridobila pokrovitelje, ki bodo dijakom krili stroške prevoza (letalskih vozovnic in transferjev) in nočitev ter vodenja v Miamiju.

 

Priložnost za krepitev gospodarskega sodelovanja

Pot na Florido bo v zadnjem tednu februarja 2020, v času zimskih počitnic. Projekt sta podprla tudi Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji in Slovenian-American Business Association s sedežem v Clevelandu, zato smo uspeli v potovalni načrt dodati tudi sprejem pri županu Miamija, ogled tamkajšnje univerze, obiske podjetij in srečanje s slovenskimi podjetniki na Floridi. V mariborski delegaciji, ki bo potovala na Florido, bodo predstavniki pokroviteljev, da se pridružijo, pa vabimo tudi druga mariborska podjetja, ki jih zanima poslovno sodelovanje s podjetji v ZDA.

 

Odnosi z javnostmi

Mestna občina Maribor


vodoravna delilna črta